TRENDS | HORECA

facebook

HORECATRENDS 2015

Het gaat goed met de horeca in Nederland. Mensen gaan weer volop uit eten en dat merken de kassa's van de horecagelegenheden. Over heel 2014 bedroeg de omzetgroei 5,6 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit zorgde er ook voor dat er 64 duizend nieuwe vacatures bijkwamen in de branche. Tijd dus om de horeca trends van 2015 eens onder de loep te nemen.

photo

'Fine dining meets rock 'n roll.'
Beleving staat steeds centraler in de Horeca en Recreatie sector. Vanaf 2015 mag eigenlijk alles in de horecawereld, niks is te gek. Vreemde en nieuwe combinaties worden niet geschuwd. Deze trend sijpelt door in alle aspecten van de horecawereld: food, interieur en service.

Gin  Food  

Gin is in

We zagen het al in 2014: op alle menukaarten verschenen opeens gin & tonics, in alle soorten en maten. Met gin koken wordt de nieuwe trend van 2015 volgens culinair adviseur Ibert Tielemans bij Sligro. "Gebruik de drank als vulling in macarons, in combinatie met ijs en wat dragon of gewoon in een mooie saus," aldus Tielemans.

Ook dringen, niet geheel tegen de verwachting in, de health trends steeds verder door in de horecawereld. Openheid en informatie over de afkomst van gebruikte ingrediënten wordt belangrijker. De trend richting lokaal eten intensiveert zich daarbij. De health trends gaan arm in arm met duurzaamheid en milieu-awareness. In 2015 concentreren deze trends zich op het reduceren van afval.

Bar1  Kussen

Ambachtelijke stoffen en producten zijn hot.
Er komt weer liefde voor het product en zijn oorsprong. Dit zien we wederom niet alleen in het interieur maar ook in het eten. De producten moeten een verhaal vertellen, het zogenoemde storytelling. In het interieur zien we de trend terug in stoere, ambachtelijke, hoogwaardige materialen; deze stralen stijl uit. Denk hierbij aan denim, leer en hout. Het is wel belangrijk dat het gebruik van deze materialen ingetogen blijft, het moet vooral niet over de top. Ook ziet de bezoeker graag een stukje van de eigenaar terug, dus wees niet bang om je gekke verzameling aan de muur te hangen.

Service1  Service2

'Service is de nieuwe sales.'
Door service weer te zien als belangrijkste aspect binnen het vakgebied, kan men zich onderscheiden van de massa. Om aan de hoge servicestandaard te voldoen, wordt hoger opgeleid personeel aangenomen en worden er bijzondere producten op de kaart gezet. Met het zicht op recensiesites waar nu niet alleen het eten maar ook de bediening wordt beoordeeld, is personeel één van de belangrijkste beleidspunten in 2015.

 

#MADE BY PR

-Maart 2015

AWINK Websolutions