TRENDS | LIFESTYLE IN A BOX

facebook

Abonnementen op lifestyleproducten. 

Vorige week stond er een interessant artikel in de Metro over de trend 'lifestyle abonnementen'. Op steeds meer producten en diensten is het mogelijk een abonnement te nemen. Volgens trendwachter Vincent van Dijk is deze trend populair omdat het vaak producten zijn die consumenten met regelmaat nodig hebben, het tijd scheelt en het thuis wordt bezorgd. Een bekend voorbeeld is de beauty 'goodiebox'. Daarom verdiepten wij ons dieper in deze trend. 

 

photo

Lifestyle thuisbezorgd

Iedere week een bos bloemen thuisgestuurd krijgen, het klinkt nog niet zo gek. Bloemist Bloomon biedt aan haar klanten een speciale dienst waarbij consumenten een abonnement kunnen nemen op een bloemenboeket. Het boeket wordt samengesteld door een stylist en met schuine stelen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks thuisbezorgd. Er zijn meerdere lifestyle categorieën waar het mogelijk is om op herhalende basis producten of diensten te verkrijgen. Enkele voorbeelden van abonnementen zijn:

  • De Schenkerij: nieuwe smaken thee.
  • De Buurtboer: box met biologische lunchproducten voor kantoor.
  • Bierlab: pakket vol speciaalbieren.
  • Boldking: diverse scheerproducten.
  • Homecleaning: huishoudelijke diensten.
  • Cotton: maandverband en tampons.
  • Panty abonnement: verschillende soorten panty's.

Yoga Flowers

 

Beautybox

Populair momenteel zijn de abonnementen op beautyboxen. Lipstick, oogschaduw, nagellakremover, mascara, dagcrème, er zijn allerlei beautyproducten terug te vinden in de verrassingsdozen. Bij een beautybox weet je van te voren niet wat er in de doos zit. Een trend die daarbij aansluiten is het 'unboxen' van de beautyboxen. Op YouTube zijn er duizenden video's te vinden van het unboxen, oftewel het uitpakken van de beautyboxen, en is het afgelopen jaar met 57% toegenomen. Veel bloggers en vloggers wijden er dan ook tegenwoordig een maandelijkse blogpost aan en is voor sommigen een belangrijk onderdeel. Een voorbeeld is blogster Mascha van Beautygloss; iedere maand pakt zij weer een andere verassingsdoos uit. Influencers zijn niet altijd positief over de producten die zij ontvangen. Zo was beautyvlogster Baily B. erg kritisch op de producten die zij ontving in de 'Beauty Bundle'.

Beautygloss

 

Unboxing als marketingtool

Met een doos vol producten of luxe monsters moedigen merken influencers aan om hun nieuwe product uit te proberen of sluiten een sponseringssamenwerking. De trend 'unboxing' biedt kansen voor beautymerken om de naamsbekendheid te vergroten en merkloyaliteit te versterken. Het is een nieuwe vorm van user-generated content en wordt dan ook gezien als tool voor e-commerce. Een voordeel van deze trend is dat influencers naast een groot bereik ook een krachtige stem hebben. Zij hebben veel invloed op hun volgers en dat komt omdat de video's een persoonlijke en emotionele touch geven aan het product, in tegenstelling tot typische productinformatie. Ook zijn de meeste influencers eerlijk waardoor zij een bepaalde vertrouwensband hebben met hun volgers. Al is het soms moeilijk te bepalen of een product gesponsord is.

 Beautybox

 

#MADEBYPR

___________________________________________________________________

Bronnen:

http://www.reelseo.com/unboxing-videos-youtube-beauty/

http://www.thismoment.com/content-marketing-blog/unboxing/

http://www.jouwaanbieding.nl/subscriptions

http://www.metronieuws.nl/mode/2015/04/een-abonnement-op-je-lifestyle

AWINK Websolutions