Blog: De nieuweling

facebook

Hi ik ben Lineke, de nieuwe stagiaire van MADE BY PR. Ik studeer nu al een tijdje Media & Entertainment Management (ja precies, die opleiding) en het werd tijd voor mijn stageperiode. Vijf maanden lang, vijf dagen per week koffie halen voor waarschijnlijk helemaal niks. En met al mijn geluk kreeg ik vanuit school te horen dat ik heel rap moest beginnen, oftewel no time om kieskeurig te zijn. De zoektocht begint en ik beland in een week vol sollicitaties en dat sloopt je! Elke dag onderga je een ondervraging nadat je in alle zenuwen je hele kledingkast aan hebt gehad opzoek naar een passende outfit.

photo

De week vloog voorbij, het was alweer donderdag en ik had nog maar een week om een stageplek te fixen. Ik stond op het punt om het op te geven toen ik gebeld werd door een enthousiaste Sabine met de vraag wanneer ik langs kon komen, 'morgen' antwoordde ik meteen. Dus vrijdag was het weer zover, de zoveelste sollicitatie maar ook de leukste van allemaal, wat een verademing zeg. Eindelijk een normaal en leuk gesprek i.p.v. een politieondervraging waar je bang van wordt. We hebben lekker zitten babbelen en het werd al snel duidelijk dat het niet gaat om een 'koffie-haal-stage' maar een super leuke en leerzame plek. Geen dagen wachten op een mailtje of belletje want de dames hadden genoeg aan een blik en binnen no time kwam het verlossende woord, IK HEB EEN STAGEPLEK! Nog niet helemaal beseffend loop ik het pand uit om de hoek heel sneaky een klein vreugde dansje te doen want de tijden van stress en slapeloze nachten zijn voorbij! Een nieuw avontuur gaat beginnen en heel snel ook, nog één week van vrijheid en dan moeten we aan de bak! PR wereld beware want Lineke is coming.

 

Mijn eerste week bij MADE BY PR...

In de lift richting verdieping twaalf (verder gaat hij ook niet), langs de tafeltennistafel en richting het kantoor. Een kwartier voor tijd kom ik binnen, want je mag toch zeker niet te laat zijn voor je eerste dag! Achter m'n bureautje geschoven en m'n laptop uitgeklapt ben ik klaar voor mijn allereerste dag als stagiaire bij MADE BY PR. De vaktermen vliegen me om de oren en ik probeer alles zo snel mogelijk op te pikken. Ik val met m'n neus in de boter want de lunch van vandaag bestaat uit kroketjes op bruine bammetjes, als dat iedere dag zo is dan zal je mij niet horen!

Dag twee komen de eerste mailtjes binnen en kan ik de eerste afspraken in mijn agenda zetten, nu voelt het echt! Inmiddels heb ik mijn eigen to-do lijstje (dat steeds langer wordt) op mijn bureau liggen, dus ik heb genoeg te doen.
Op dag drie test ik mijn fietsroute. Hij is prima te doen maar de dagen erna verzin ik op de één of andere manier hele goede redenen om mijn fiets te laten staan.

Maar geen tijd voor luiheid en onsportiviteit want de eerste deal is al gemaakt, de meiden van MADE BY PR gaan mee doen aan We Own The Night van Nike, dus ik ook! Geen getut en meteen aan de bak met een trainingsschema voor de 10km en elke dag op de bike richting stage.

Wat een nieuwe indrukken in je eerste week, nu even bijkomen in het weekend en op naar een nieuwe week. De week vloog letterlijk voorbij en na deze intensieve week kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat ik "happyasahippo" ben met mijn stageplek, MADE BY PR rules!!!

 

#MADEBYLINEKE

 

- April 2014

AWINK Websolutions