Behind the scenes FashionWeek Amsterdam

facebook

Een kijkje achter de schermen bij de fashionshow van Jonathan Christopher Homme

Jonathan Christopher Homme showde zaterdag 25 januari 2014 zijn nieuwste wintercollectie 14/15 als onderdeel van het LAB PRO programma tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Aan MADE BY PR de taak om de PR voor deze fashionshow te verzorgen. Lees hier ons verslag van het reilen en zeilen achter de schermen.

photo

Pers, BN’ers, stylisten, potentiële kopers, bloggers… wie nodig je nou allemaal uit voor zo’n modeshow? Er is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen. Aan de hand van lange lijsten met contactgegevens is er uiteindelijk een selectie gemaakt en konden de uitnodigingen de deur uit. En dan is het natuurlijk wachten op accreditaties en hopen dat iedereen ook daadwerkelijk komt.

Enkele weken voorafgaand aan de show werd naar buiten gebracht dat Jandino Asporaat als catwalkmodel mee zou lopen. Als insiders wisten wij natuurlijk dat ook Tygo Gernandt, Teun Kuilboer en Dave Mantel hun opwachting zouden maken. Het was heel speciaal dat zij dit voor Jonathan wilden doen. Zij maakten dit op de ochtend voor de show zelf bekend via Twitter. Hierdoor kwam het nieuws rondom Jonathan op gang. RTL Boulevard was tijdens de generale repetitie exclusief aanwezig om een item te maken over de nieuwe collectie van Jonathan en de catwalkkunsten van Jandino, Tygo, Teun en Dave. Jandino verklapte aan RTL Boulevard dat hij zijn catwalkdebuut toch wel spannend vindt. De generale repetitie was voor ons het moment dat we de gehele collectie voor het eerst zagen. Zowel sportief als klassiek, schoenen met lichtsensoren, tassen met verlichting… wat een gave collectie.

Een kwartier voor aanvang van de show begint de spanning toch wel een beetje op te lopen. Goodiebags? Check! Seaters klaar? Check! Persbalie bemand? Check! Oké, de deuren mogen open! De genodigden stromen binnen en het is dringen voor een plekje op de front row. We waren super blij dat er zoveel belangstelling werd getoond. Zodra iedereen een plekje heeft en de fotografen klaar staan met hun camera’s gaat het licht uit en de muziek aan. Jandino, Tygo en Dave openen de show, dit zorgde ervoor dat iedereen meteen zijn aandacht bij de show had. Na afloop van de show stond het backstage dan ook vol met fotografen, journalisten en bloggers die beeldmateriaal en quotes van de modellen en Jonathan probeerden te bemachtigen. Er heerste backstage een vrolijke en feestelijke sfeer. Het hele team heeft maanden gewerkt aan de nieuwe collectie, met deze spectaculaire fashionshow als eindresultaat.

Toen de rust weer een beetje wedergekeerd was, zat ons werk er bijna op. Bijna, want terwijl de rest van het team hun welverdiende prestatie ging vieren, gingen wij snel aan de slag met het persbericht. Gelukkig werd het beeldmateriaal heel snel aangeleverd. Cameraman Gijsbert Wassinkmaat monteerde ter plekke een waanzinnig filmpje in elkaar. Fotografen Fleur Halkema en Frank Hoyinck hadden ook meteen een selectie van hun beeldmateriaal doorgestuurd. Zodra het persbericht de deur uit was, zat onze dag er ook op. Als afsluiter van de dag gingen we naar de afterparty van Please Don't Tell in de Westerunie. Gedurende de dag hebben we wat behind the scenes-foto’s gemaakt, deze staan hieronder. Ook Vodafone heeft een filmpje van de fashionshow gemaakt, hierin heel goed te zien hoe hectisch het er acter de schermen aan toe ging!

#MADEBYLOTTE

Wil je op de hoogte blijven van wat ons bezig houdt? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

AWINK Websolutions