PR TALK MET... TIM AKKERMAN

facebook

TIM AKKERMAN | MUZIKANT, SINGER-SONGWRITER

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Tim Akkerman.

Op 19-jarige leeftijd vormde Tim Akkerman samen met drie andere leden de band Di-rect. In 2009 besloot Tim om Di-rect te verlaten. Hij wilde als solo-artiest verder gaan met zijn eigen muziek. Tim verbleef 3 maanden in Zeeland, in het vakantiehuisje van zijn ouders om nummers te schrijven. En dit lukte... 2011 werd het jaar waarin Tim zijn tiener- en rockidool imago achter zich liet. Met het album ANNO laat Tim horen dat hij een moedig mens is dat zich kwetsbaar durft op te stellen. Dit deed hij ook voor de vredesbeweging PAX, waarvoor hij zich een jaar lang in zetten als Ambassadeur van de Vrede. Speciaal voor PAX heeft de zanger een lied over vrede geschreven, Brave Of Our Hearts. Dit nummer is terug te vinden op zijn album "The Journey". Op dit moment is Tim druk aan het touren en speciaal voor ons maakte hij even tijd vrij om een aantal pittige PR-vragen te beantwoorden. 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Het kan zeker bijdragen om helder te hebben wat je wilt vertellen. Wat is je doel? Welke termen kan je het beste gebruiken en op wat voor manier zorg je ervoor dat jouw antwoord op de juiste manier aankomt. 

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Sinds de komst van internet liggen er veel meer mogelijkheden. Maar het zorgt er ook voor dat het verzadigd is. Weet wie je wilt bereiken en hoe je gerichte PR kan verrichten. Persoonlijke touch en extra's geven werkt ook vaak sterk. Daarbij doe ik al mijn social media contact zelf. Dit maakt het persoonlijk, wat men waardeert.

 

3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Op nr.1 de eerste lancering van de telefoon provider HI van KPN. Anderhalf maand zag je alleen maar twee gezichten naar elkaar toe draaien die "HI" tegen elkaar zeiden, zonder enige extra info. Ook de abri's hingen met deze posters en heel Nederland vroeg zich destijds af om wat voor reclame het ging.

Een andere sterke PR stunt is die van het 'Harry Potter Hotel'. Daar hebben ze de 7 meest grootste Harry Potter fans uitgekozen en persoonlijk benaderd d.m.v. een chatsessie en hun verteld dat zij als enige wisten dat er een hotel gebouwd zou worden. Hun taak was dit nieuws te verspreiden naar al hun mede-HP fans. Hierdoor kwam er een groot viral op gang die de marketing weinig tot niks koste en het meest effectieve was.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Facebook in tweevoud (privé en een fan-page) en Twitter. Het laatste ben ik niet zo tevreden over. Temeer omdat je te weinig leestekens kan gebruiken en daardoor erg kortaf kan overkomen. Op Facebook kan je meer een persoonlijke kleur geven. In beide gevallen is het wel zo doordat er veel mensen het hebben je nieuwswaarde erg beperkt en van korte duur is. Maar dat dit een prima middel is naast de reguliere media waarin je alles zelf kan bepalen hoe en wat je kwijt wilt.

 

5. WELKE VIJF WEBSITE BEZOEK JIJ HET MEEST?

Nieuws sites waaronder, Nu.nl (voornamelijk muziek categorie) en Regio15. Google om algemene informatie te vinden en AllMusic.com voor band info.

 

6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT. 

Momenteel zit ik middenin een theatertour genaamd "The Journey" waarbij ik het bioscoop gevoel van de stomme film uit de jaren '20 gebruik als extra element. Dit zorgt voor een extra dimensie van de voorstelling vanwege de combinatie van beeld en live muziek. Waar de avond sober en klein begint eindigt hij uiteindelijk in een kleurrijke en energieke live show. Ondanks het mooie avontuur als frontman bij DI-RECT merk ik wel dat het voor sommige mensen een drempel heeft veroorzaakt waardoor men wegblijft. Daarom nodig ik graag die mensen uit om het tegendeel te bewijzen en dat ik me nu als een vis in het water voel met de muziek die ik nu maak. 

 

Volg Tim op Twitter, Facebook en check hier zijn tourdates.

- Januari 2015

 

 

AWINK Websolutions