PR Talk met... Tim Beumers

facebook

Ex-rapper, columnist en Sneaker Freak

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is sneakerfreak Tim Beumers aan het woord.

Tim Beumers, aka rapper Bolle Tim, is bekend geworden met de rapformatie VSOP die rond het jaar 2000 kenmerkend was voor de hiphop scene in Nederland. Tegenwoordig rapt Tim niet meer maar heeft hij zich gestort op het schrijven van columns voor onder andere FunX Radio. Daarnaast is Tim een echte sneakerfreak en heeft hij de droom om ooit nog in het theater te staan. Tijd om hem eens naar zijn visie op PR te vragen dus!

 

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1.       Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

PR is vooral relevant als een pro het voor je doet. Het is simpelweg makkelijker voor een ander om jouw imago te beoordelen. Ja, je kan zelf sturen en info geven, maar je kan zelf beter doen waar jij goed in bent. Uiteindelijk is het prima als jij een goed product maakt, maar dat is helaas geen garantie dat het een succes wordt. De juiste PR zorgt dat het een plekje krijgt, een verhaal zelfs indien nodig. Dit overtuigt mensen er sneller van dat het product goed is.


2.       Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Je moet iemand nooit een imago geven waar hij of zij op de lange termijn niet gelukkig van wordt. Op korte termijn scoren door jezelf aan de kant te zetten lijkt soms aantrekkelijk, maar in the long run blijkt het nooit de juiste keuze.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3.       Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Voor mij is aandacht niet direct het eerste goal. Ik ben nu vooral werkzaam als columnist, waarbij de colums in audio vorm op radio FunX worden uitgezonden. Daarnaast deel ik deze columns via social media, waarbij ik totaal tussen de 200.000 en 300.000 mensen bereik. Het onderwerp en de kwaliteit van de column zorgen in dit geval in welke mate er wordt gedeeld op social media. Op deze manier hou je jezelf scherp als schrijver.


4.       Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?

Het moment dat Kanye West de stage opliep bij Taylor Swift. Hij pakte haar award moment weg en maakte haar wereldberoemd. Voor dat moment was ze enkel in Amerika een opkomende ster. Vanaf dat moment is haar wereldovername ingezet.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5.       Welke social media gebruik je, en waarom?

Facebook : voor alle content, maar ook voor de discussie die overzichtelijk onder een column staat.
Twitter: was ooit een dagelijks ding, maar is nu aan het versloffen, het is niet meer wat het was.
Instagram: omdat mijn gevoel voor humor en plaatjes leuk samengaan, plus mijn schoenenprobleem daar beter zichtbaar te maken is.


6.       Hoe inspireer jij jezelf?

Ik probeer zoveel mogelijk met jong talent te werken. De hongerigheid van jong talent is een goede bron om jezelf actief te houden. Daarnaast doe ik graag nieuwe dingen. De dingen die ik onder de knie heb ontwikkel ik door, maar uiteindelijk zit de uitdaging in nieuwe dingen leren. Jezelf uitdagen om te groeien. Het overkomen van de bijbehorende drempels is inspiratie genoeg. Om Shia LaBeouf te quoten "JUST DO IT" ( of Nike natuurlijk ).


7.       Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Je kan me binnenkort zien schitteren op de rode loper, bij de premiere van een film waarin ik de nek breek van iemand van Broederliefde. Dan weet je dat alvast. Oh ja, en kom naar Losgeld......in Rotown.......elke laatste vrijdag van de maand. Dan kan je een feestje bouwen met me.


Wil je meer weten van Tim? Volg hem dan nu op Facebook, Twitter of Instagram, of check zijn columns op FunX.

AWINK Websolutions