PR Talk met ... Rotjoch

facebook

Rapper, MC, presentator

 

Regelmatig vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze keer is de beurt aan Angelo Diop die beter bekend staat als Rotjoch.

Op zijn dertiende begon zijn hiphopcarrière met Engelse raps over het straatleven in Amsterdam. Na een ruzie met zijn moeder waarin zij hem een rotjoch noemde wist hij dat hij zijn artietsennaam gevonden had. Twee cd's verder is het wederom zijn moeder die zorgt voor een carrière move. Zij wijst hem op het feit dat BNN jongeren zoekt om een nieuw digitaal kanaal op te starten. Zo komt Rotjoch bij 101TV terecht waar hij zijn eigen platform opricht genaamd 101Barz. Inmiddels is 101Barz uitgegroeid tot een van de grootste online hiphopplatform van Nederland en is hij niet meer weg te denken uit de urban scène. 

 

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1.Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?
De entertainment sector draait heel erg om je product aan de man te krijgen. Je wilt dat je product onder de mensen komt. Tegenwoordig kan je al heel ver qua bereik komen met social media. Maar daarnaast komt er ook veel PR werk achter de schermen bij kijken als je het echt goed wil doen. Sommige mensen/instanties of media zijn moeilijk te bereiken voor een individu. Een goeie PR kan jou hierbij helpen mits zij over een groter netwerk dan jij zelf beschikken. Dus afhankelijk van de kwaliteit van de PR kunnen er meerdere deuren voor je open gaan.

2.Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?
Ik heb vooral een hekel aan opdringerige reclame zonder enige creativiteit of originaliteit.We leven in een tijdperk waar iedereen reclame voor iets maakt. Een orginele benadering voor je PR kan jou scheiden van de gehele meuk waar men tegenwoordig onder wordt bedolven.


"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3. Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?
Ik heb de afgelopen 9 jaar het grootste platform van een gehele genre opgebouwd binnen het publieke bestel. Tegenwoordig als ik iets onder de aandacht wil brengen gebruik ik meestal het 101Barz platform als het gene wat ik wil promoten hier makkelijk op aansluit. Social media is ook een tool waar ik niet om heen kan. En misschien wel het belangrijkste is mijn 'ear to the streets’. Ik probeer me ten alle tijden te verdiepen wat er zich afspeelt binnen de doelgroep waar ik iets wil promoten.

4. Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?
Deze vraag vind ik lastig... Mischien niet de beste PR stunt maar wel recentelijk is de docu ‚Reincarnated' van Snoop Dog voor zijn Snoop Lion album. Als je de docu bekijkt ga zou je bijna denken dat Snoop echt een Rastafari is geworden. Door in de docu erkenning te krijgen vanuit de Jamaicaanse cultuur heeft hij zijn credibility opgebouwd om zijn Snoop Lion album uit te brengen.


"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5.  Welke social media gebruik je, en waarom?
Ik heb eigenlijk wel een account op elk groot social media platform. Puur omdat je er niet omheen kunt vandaag de dag. Facebook en Twitter gebruik ik met enige regelmaat maar ik vind het persoonlijk best zuur allemaal. Instagram vind ik wel daadwerkelijk gewoon leuk. Ik vind foto's toch wel wat meer zeggend over een bepaalde situatie dan bijvoorbeeld een tweet ofzo. Facebook vind ik gewoon niet leuk omdat ik niks heb met de hele interface van de site.


6. Hoe inspireer jij jezelf?
Door naar mensen te kijken en te luisteren voor een gedeelte. Maar ook mezelf in een underdog rol te plaatsen. Mijn drang is veel groter om te slagen wanneer de massa niet gelooft dat het je gaat lukken. Daarnaast speelt de toekomst van m'n gezin en familie ook een grote rol. We never had shit... ik voel dat ik het moet doen voor m'n hele familie. Dus dat is eigenlijk mn grootste inspiratie.


7. Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.
Binnenkort komt een korte film uit genaamd ‚Cirkels'. Dit is mijn eerste film die ik heb geschreven en geregisseerd samen met Dwight Burnet (DroVideo). Een exacte release datum heb ik nog niet maar mensen moeten dit zeker gaan checken. Dit is het begin van een nieuw soort van filmaken in NL. Ook bestaat 101Barz volgend jaar 10 jaar...Wat er precies gaat gebeuren?? Hou ons in de gaten op www.101barz.nl

Meer weten van Rotjoch? Volg hem via FacebookTwitter of Instagram en check hem via 101Barz!

 

AWINK Websolutions