PR Talk met... Curt Fortin

facebook

Acteur, presentator, zanger, schrijver 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Curt Fortin.

De multi-getalenteerde Curt brak door als acteur in de serie Onderweg Naar Morgen. Sindsdien is het balletje gaan rollen en was hij onder andere te zien in de programma's Voetbalvrouwen, Het Huis Anubis en Expeditie Poolcirkel. Ook was hij presentator bij Top of the Pops en De Schatkamer. Naast acteren en presenteren heeft Curt een talent voor zingen en speelde daarom ook in de musical Jungle Book. Verder bracht Curt vorig jaar een zelfgeschreven kinderboek uit, genaamd Yakanuko. Genoeg redenen om te vragen naar zijn visie op PR... 

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1.       Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

PR kan zeker bijdragen aan iemands imago, zowel positief als negatief. Het is wel degelijk belangrijk dat PR in het spel is. PR moet wel passen bij je imago als je al een imago hebt. Heb je geen imago, dan kan PR je maken of breken. Ik denk dat als je niet gedefinieerd bent als artiest of publiekelijk persoon, PR je in een positief licht kan zetten door bijvoorbeeld jou te koppelen aan een goed doel.

 

2.       Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Ik denk dat PR-bureaus niet moeten zoeken naar een manier om je te promoten wat niet bij iemands persoonlijkheid past. Ze pakken dan bijvoorbeeld the girl next door en proberen haar op te pimpen tot een Beyoncé, terwijl het helemaal niet bij haar karakter past. Dan val je door de mand.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3.       Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Ten eerste moet ik zeggen dat deze quote echt waar is. Als jij jezelf echt zo weet te plaatsen als jezelf, dan is dat de beste PR. Dat kan je ook het langst volhouden. Voor mij is het onder de aandacht blijven best een uitdaging omdat ik niet zoveel social media skills heb. Dus als ik mijzelf onder de aandacht wil houden, dan blijf ik gewoon doen waar ik van houd.

Zo heb ik vorig jaar een boek geschreven en dat heeft de eerste prijs gewonnen voor beste nieuwe kinderboek. Zo'n voorbeeld is voor mij erg belangrijk omdat het laat zien wie ik echt ben. Het kan daarom ook wel eens voorkomen dat je een tijdje niks van mij hoort. Ik kan belangrijk gaan doen en buzz blijven creëren, maar als het niet waar is word ik er snel moe van. Als artiest heb je maar één product en dat ben je zelf, daar moet je eerlijk in blijven.

 

4.       Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?

The Ice Bucket challenge was echt briljant, maar dat is op het gebied van een goed doel. Een goede PR-stunt op het gebied van overleven, want dat is wat pr moet zijn: je moet zorgen dat je ervan groeit, is dat Coca Cola de flessen liet customizen op naam. In de tijd waar we nu in leven, waar alles biologisch moet zijn en minder suiker moet bevatten, weet Coca Cola nog steeds een manier te vinden om zijn product te verkopen.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5.       Welke social media gebruik je, en waarom?

Ik gebruik Facebook en Instagram het meest. Ik vind plaatjes maken het allerleukst om te doen. Al ben ik wel heel erg lui op het gebied van foto's maken. Ik ben heel druk met van alles en nog wat en dan vind ik vaak zelf geen tijd om daar foto's van te maken. Ik ben op dat moment niet in die mindstate. Als er mensen om me heen zijn die wel een foto maken, dan zet ik het wel op Instagram. Op Facebook deel ik eigenlijk gewoon het grote nieuws, als ik bijvoorbeeld iets heb bereikt of als ik bezig ben met een nieuwe show. Twitter heb ik ook, maar ik merk dat Twitter meer een advertentieplatform is geworden. Het is zo onoverzichtelijk dat ik de draad kwijt raak.

 

6.       Hoe inspireer jij jezelf?

Vooral door mezelf te omringen met mensen en dingen die mij inspireren. Daar ben ik heel gevoelig voor. Ik word vaak genoeg geïnspireerd door de kleine dingen. Ik dwing mijzelf zeker niet om in de belangstelling te blijven door bijvoorbeeld aanwezig te zijn op feestjes. Ik heb liever dat ik met een aantal goede vrienden ergens naartoe ga, dan op pad gaan om mijzelf te 'verkopen'.

 

7.       Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Ik ben as we speak bezig met een eigen theatershow. Ik heb een boek geschreven dat Yakanuko heet. Het is mijn persoonlijke verhaal dat ik heb vertaald naar een heldenavontuur. Het verhaal gaat over een jongentje van 11 die zich inzet voor de veiligheid van zijn eigen gezin omdat zijn vader drie jaar geleden is verdwenen. De theatershow die ik aan het maken ben gaat over het vechten voor je dromen. Dat is precies het kader en onderwerp waar ik het altijd over wil hebben, omdat het heel belangrijk is om te blijven vechten voor je dromen. Op 24 oktober aanstaande is de eerste voorstelling in de Koninklijke schouwburg in Den Haag. 

 

#MADEBYPR #PRTALKMET

AWINK Websolutions