PR Talk met... Domien Verschuuren

facebook

Radio DJ, NPO 3FM

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is Domien Verschuuren aan het woord. 

Op zijn dertiende begon Domien met het maken van internetradio. Vervolgens stapte hij over naar de lokale radio en heeft sindsdien zijn sporen verdiend in radioland. In 2006 was Domien voor het eerst te horen op zijn huidige radiostation, NPO 3FM. Daar kreeg hij verschillende eigen programma's gedurende de week. In 2014 betrad Domien voor het eerst het Glazen Huis waarna zijn populariteit door het dak schoot. Tegenwoordig horen we hem van maandag tot donderdag in zijn eigen show Dit is Domien, tussen 18:00 - 21:00. Genoeg redenen dus om hem eens om zijn visie op PR te vragen. 

 

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1.       Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

Door middel van PR kan iemand op de juiste manier zijn of haar shine pakken. Het voegt een extra laag aan je persoonlijkheid toe en kan er voor zorgen dat je in the picture komt bij een publiek dat tot die tijd niet of nauwelijks van je had gehoord. Mits dat goed gebeurt, natuurlijk.

 

2.       Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Pushen. Niemand zit te wachten op drie keer hetzelfde persbericht, of een net-niet-nieuwtje.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3.       Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Ik vind 'onder de aandacht blijven' wat zwaar uitgedrukt, maar ik ben behoorlijk actief op social media. Volgens mij is dat anno 2015 de ideale manier om veel mensen op de hoogte te houden van de dingen die je leuk vindt en waar je mee bezig bent.

 

4.       Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?

Wat Red Bull drie jaar geleden heeft gedaan met Felix Baumgartner gaf me kippenvel. Sowieso, de poging om van 40 kilometer (!) uit de ruimte te springen was al next level awesome, maar de branding eromheen (Baumgartner gekleed in Red Bull-jas en een Red Bull-helm dragend): briljant. En dat terwijl de hele wereld toekeek!

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5.       Welke social media gebruik je, en waarom?

Praktisch allemaal, geloof ik: Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Periscope... Hoe meer, hoe beter, toch? Ik vind het leuk om te delen, maar ook om te volgen. Via Snapchat houd ik direct contact met luisteraars van 3FM, via Facebook kan ik ze op de hoogte brengen van acties rond mijn radioprogramma. Ik gebruik Twitter meer op persoonlijke titel, net als Instagram. Door al deze platformen gedurende de hele week te gebruiken, bereik ik veel meer mensen dan dat me dat enkel via de radio zou lukken.

 

6.       Hoe inspireer jij jezelf?

Door te blijven luisteren, lezen en kijken. Het internet is je venster op de wereld en overal is talent te vinden. Ik vind het te gek om te zien waar anderen mee bezig zijn en wat er tegenwoordig met minimale middelen te bereiken is.

 

7.       Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Ja! Ik wil graag iedereen uitnodigen om vanaf 20 juli, samen met mij vroeg op te staan: vanaf die maandag vervang ik drie weken lang de ochtendshow van Giel Beelen. Maandag tot en met vrijdag tussen 6 en 10 uur, natuurlijk op NPO 3FM.

 

Wil jij op de hoogte blijven van Domien? Bekijk hier zijn website en volg hem ook op InstagramFacebook & Twitter

 

#MADEBYPR #PRTALKMET

AWINK Websolutions