PR TALK MET... Saskia Noort

facebook

Saskia Noort | Schrijfster & Columniste

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Saskia Noort.

Schrijfster en columniste Saskia Noort studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Ze is moeder van twee kinderen en ze zetten in 2003 in één klap de Nederlandse literaire thriller op de kaart. Met haar boek 'Terug naar de kust' vestigde ze haar naam en sindsdien behoort Saskia tot de absolute top van Nederlandse schrijvers. Haar thrillers zijn verschillende keren genomineerd en bekroond met diverse prijzen. Ben je fan van 'De Eetclub', vergeet dan niet het vervolg te lezen 'Debet' waarin het ware geheim van de eetclub wordt ontrafeld. Voor de mensen die geen boeken lezen en wel benieuwd zijn naar haar verhalen... Er zijn ook verfilmingen van haar boeken! Wil je meer te weten komen over Saskia, lees dan hier haar antwoorden op een aantal PR vragen...

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Ja, want met PR kun je van je laatste dollar weer meer maken.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Allertijden weet ik niet. Ik heb er niet zoveel verstand van, maar het surprise-album van Beyonce vorig jaar. Dat totaal onaangekondigd uitkwam, vind ik een hele mooie stunt.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Klopt. Bescheidenheid ook niet.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Ik denk dat steeds meer via internet gaat, via social media en dat de burger dat gaat doen. Het is niet meer zo voorspelbaar, tv doet niet zoveel meer en het is vluchtiger. Hypes gaan eerder voorbij. Mijn enige tip is: zorg dat je product beter is dan alle andere. Vanwege de democratisering van pr, door internet, trappen mensen niet meer in gebakken lucht.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik gebruik Facebook en Twitter, ook mijn website. Vooral om direct in contact te treden met mijn lezers, hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom mijn werk.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Volkskrant, Parool, het journaal, talkshows, Blendle, Twitter.

 

7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Er is weinig nieuws, ben bezig met een nieuw boek, een film en een tv-serie. Meer daarover volgend jaar!!!

 

Volg Saskia Noort op InstagramFacebook en Twitter.

- December 2014

AWINK Websolutions