PR TALK MET... Ruben Fernhout

facebook

Ruben Fernhout | The Partysquad

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Ruben Fernhout.

Ruben Fernhout vormt samen met zijn maatje Jerry Leemburggen het Amsterdamse DJ duo The Partysquad. De half-Indonesische Ruben heeft met The Partysquad al 12 hits gescoord in de Top 40. De Partysquad werkt veel samen met andere Nederlandse artiesten zoals Jay Jawson, Sjaak, Reverse, Gers en Adje. The Partysquad is niet alleen op Nederlandse bodem bekend, maar sinds 2009 ook over de grens. Ze hebben samengewerkt met bekende internationale artiesten zoals M.I.A. en Major Lazor/Diplo. Gelukkig laten zij hun Nederlandse fans niet in de steek. De laatste Nederlandse releases van The Partysquad zijn: ''Helemaal naar de klote', 'Ik ga hard' en 'Dat is dat ding'. Ook is The Partysquad elke vrijdag te horen op SLAM!FM met hun Weekend Take-over.

Ruben is naast een muzikaal talent ook eigenaar van platenlabels, het entertainmentbedrijf Fernwood & Leembridges en boekingskantoor TopBillin. Genoeg ervaring met de media en PR zou je zeggen. Lees hieronder hoe hij over PR denkt en het toepast...

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" - Don Draper, Mad Men

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Op ALLE manieren! De juiste PR kan er mede voor zorgen dat het publiek het gewenste imago / beeld schetst van iemand.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" - Donald G. Trump

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Ik denk dat wij (m'n kompaan Jerry Leembruggen en ik) als DJ formatie in den beginne van The Partysquad daar meer mee bezig waren. Heden ten dage laten we dat meer aan onze releases over. Momenteel zijn we meer actief in het buitenland en toen we bijvoorbeeld twee platen uitbrachten met Diplo / Major Lazer of nog recenter: de twee laatste singles van M.I.A., dan merk je dat bepaalde media jou opzoekt. Wel besef ik dat dat misschien ook een luxe positie is die we door lange tijd aan de weg timmeren hebben vergaard; als nieuwkomer moet je wel continu laten weten dat je er bent via alle mogelijke social media.

 

3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Ik vind dingen die onbedoeld uitgroeien tot een mega viral het tofste. Neem een Harlem Shake plaat die wereldwijd een hit wordt doordat iedereen en z'n moer die gekke filmpjes uploaden.  

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" - Mark Zuckerberg


4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik LAF instagram! Om zelf kiekjes op te zetten maar ook om te kijken. Ons management drukte er tot voor kort altijd op dat we meer tweets moesten posten. Maar ik vind Twitter geen bal aan dus nu 'n beetje laten varen ofzo. Facebook vind ik ook wel tof nog; meer vanwege de interactie: taggen, comments, doorlinken etc. Wat wel een ding is: het is eenmaal menselijk dat wanneer iemand een aanvraag doet voor een remix bijvoorbeeld, je toch altijd even kijkt hoeveel volgers iemand heeft op social media. Aan de hand daarvan bepaal je (mede) of iets interessant is. Eigenlijk best wel kut ofzo. (FYI wij zitten als Partysquad op 120.000 Feestboek en 15.000 Instagram)

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Youtube, Feestboek, Instagram, Dropbox en WeTransfer.

 

6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Ik hou van lemper en tempe. Verder zijn stokstaartjes en geschoren alpaca's de shit.

 

Binnenkort brengt The Partysquad hun nieuwe videoclip uit van 'Dat is dat ding' met Jay Jawson en Reverse, dus houdt ze in de gaten. 

Wil jij verder op de hoogte blijven van Ruben? Volg hem dan op Instagram en Facebook. Volg ook de Partysquad op Instagram, Facebook, Twitter en YouTube.

 

#MADEBYPR

- Februari 2015

AWINK Websolutions