PR Talk met... Roy Boere

facebook

Roy Boere | Blogger & Assistent stylist Bastiaan van Schaik

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Roy Boere.

Roy Boere is gek op alles wat te maken heeft met fashion en lifestyle. Hij deelt zijn passie op zijn eigen blog Royboere.nl. Zijn blog is gericht op mannen, maar zeker niet verboden voor vrouwen. Naast mode en lifestyle post Roy dagelijks interessante nieuwtjes over gadgets, muziek, eten en reizen. Als freelance assistent van stylist Bastiaan van Schaik blijft hij ook niet stil zitten. Hij ontmoet veel mensen uit de fashionscene en gaat vaak samen met Bastiaan op pad. Die ervaringen deelt hij ook op zijn blog. Benieuwd hoe Roy Boere als blogger over PR denkt...  

photo

"Publicity is absolutely critical. A good PR story is infinitely more effective than a front page ad." ~ Richard Branson

1.  In hoeverre ben je het met deze uitspraak eens?

Ik ben het grotendeels zeker met de uitspraak eens. Publiciteit moet leven, er moet een bepaalde vibe omheen zitten waardoor mensen het er steeds over blijven hebben. Dit bereik je eerder met een te gekke publiciteit stunt dan als een gekochte advertentie op de voorpagina. Buiten dat, kost het als je het goed doet ook nog een stuk minder.

 

2.  Wat moeten PR bureaus vooral laten volgens jou?

Het benaderen van redacties/bloggers etc., over bijvoorbeeld een bepaalde samenwerking en vervolgens niets meer van zich laten horen. Bedenk van te voren goed wie je wilt benaderen, wat je wil bereiken met deze persoon en of de afspraken duidelijk vast staan met de klant. Zo hou je de relaties tussen beiden goed en toon je professionaliteit.

 

"If you don't fit in with the crowd, perhaps it is because you were meant to lead it." ~ Marilyn Monroe

3.  In hoeverre word jij beïnvloed door PR?

Natuurlijk speelt PR bij mijn blog ook een rol, maar ik bepaal zelf wel hoe groot deze is. Ik schrijf alleen over de dingen waarvan ik denk dat ze passen bij mijn doelgroep en blog. Als dat toevallig gaat over een nieuw product wat ik net voorbij heb zien komen in een persbericht is dat prima, maar past het niet dan laat ik het ook rustig voorbij gaan. Dit zorgt ervoor dat je lezers blijven terugkomen voor de content die je plaatst.

 

4.  Hoe zorg je ervoor dat jouw blog onder de aandacht komt en blijft?

Social media is voor mij wel een keyword hierin. Dit is de manier waarop ik mijn artikelen van mijn blog verspreid. Het leuke is dat bedrijven ook vaak Twitter en Facebook gebruiken en als die je artikel doorlinken is dat heel erg fijn. Voor de rest probeer ik altijd op evenementen aanwezig te zijn, waarvan ik denk dat het van belang is voor mijn blog en waar de mensen zijn die mij inspireren. Een inspirerende omgeving is van belang, ook voor je eigen motivatie.

 

5.  Hoe inspireer je jezelf?

Vooral door dichtbij te blijven bij wat ik zelf leuk en interessant vind. Natuurlijk wordt ik ook door andere (buitenlandse) blogs te volgen geïnspireerd, maar ik probeer dit wel weer op mijn eigen unieke manier te verwerken op Royboere.nl.  Buiten dat is wat ik doe echt een hobby en ben ik er dus op dagelijkse basis mee bezig.

 

6.  Wie is jouw grote voorbeeld?

Voorbeeld vind ik misschien een wat groot woord, maar grote mannelijke bloggers als I Am Galla (iamgalla.com) & Mariano Di Vaio (mdvstyle.com) die echt hun werk van bloggen hebben gemaakt zijn zeker een inspiratiebron voor mij. Als je van je hobby je werk kan maken ben je echt een bevoorrecht mens. Ik zou het alleen niet puur op mode willen houden omdat de lifestyle er omheen me ook te veel interesseert.

 

"Overcome the notion that you must be regular. It robs you of the chance to be extraordinary." ~ Uta Hagen

7.  Welke PR stunt van de afgelopen jaren is jou het meest bijgebleven?

Eén van de laatste die mij bij is gebleven is die van T-Mobile & Kim Kardashian tijdens de Superbowl. De PR stunt had zelfspot, humor en een celebrity met een mega bereik, natuurlijk wat er voor zorgde dat eigenlijk iedereen het er de volgende dag wel over had. Wat ik ook bizar vond was de 'First-Kiss' video die echt viraal ging over het internet en wat achteraf gewoon een hele goed bedachte PR stunt bleek te zijn.

 

8.  Hoe zorg je ervoor dat je content vernieuwend blijft?

Door op een creatieve en unieke manier naar content te blijven kijken en af en toe eens om te tafel te gaan zitten met bepaalde personen die je inspireren. Dit kan je een andere kijk geven op waar je mee bezig bent en ik denk dat die andere kijk af en toe zeker moet gebeuren.

 

Wil je op de hoogte blijven van Roy Boere? Volg hem dan op Facebook, Twitter, Instagram en zijn blog

 

#MADEBYPR

-Maart 2015 

AWINK Websolutions