PR TALK MET... Ron Simpson

facebook

Ron Simpson | MC, Party-animal en Social Media freak/goeroe

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Ron Simpson.

Don't let his pretty eyes fool you, Ron Simpson weet wat hij doet. Want dankzij deze man is er een frisse wind door het uigaansleven van Amsterdam gegaan. Het enorme succes van GirlsLoveDJs, wat ooit begon als klein feestje en inmiddels al 10 jaar bestaat en uit is gegroeid tot internationale DJ act is nog maar het begin. Met GLDJS reist Ron de hele wereld over maar tussendoor organiseert hij ook nog even elke vrijdag het feestje Please Don't Tell in de Jimmy Woo. Je denkt dat mister Simpson het hier al aardig druk mee heeft maar dat heb je mis want naast al het gefeest heeft hij ook een communicatiebureau genaamd Don't Say Nothing wat een logische stap is aangezien hij een lichtelijke freak en inmiddels goeroe is op het gebied van Social Media. Het is een new-style communicatiebureau gespecialiseerd in (online) social content & strategie voor merken, artiesten en evenementen. Tussen alle afspraken en het MC'en door heeft Ron de tijd genomen om onze vragen te beantwoorden, lees ze hier!

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Ik denk dat PR gelijk staat aan je imago. We doen het allemaal voor onszelf, de manier waarop je je presenteert tegenover anderen in de echte wereld én online bepaalt vaak wat mensen van je weten en dus ook wat ze van je denken. PR is gewoon next level personal marketing, jezelf of je merk op de juiste manier presenteren aan je omgeving of doelgroep. Ik zou het niet onderschatten.



"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]


2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Ik zorg er niet bewust voor dat ik onder de aandacht blijf, ik probeer gewoon zo veel mogelijk toffe nieuwe dingen te doen, zien, kopen, ervaren, maken en te ondernemen in dit leven en dat blijkt niet alleen interessant te zijn voor mij als persoon en mijn vrienden, maar ook voor buitenstaanders die graag aandachtig een kijkje willen nemen in mijn leven.



3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERIJDEN?

Ik heb er een hoop zien komen en gaan, maar ik vind een PR stunt pas écht interessant als het ook daadwerkelijk iets met de persoon of merk in kwestie te maken heeft én zowel in real life als online impact heeft op mensen. De Red Bull Stratosfeer jump vond ik een hele goede, die raakte iedereen zijn fantasie, dromen en verbazing tegelijk, wereldwijd en brak allerlei records online. Dat aftel moment deelde iedereen in real life met elkaar, „waar ga je kijken" en „heb je het al gehoord" vóórdat het gebeurde. Heel sterk vond ik dat.



"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik gebruik graag Twitter, omdat ik een vorm van twitter la tourette heb. Het combineert mijn privé leven, gedachten met werk, nieuws en het geeft een kijkje in het leven van een ander. Instagram is by far mijn favoriet, omdat ik erg visueel ben ingesteld en het nog echt groeit en leeft op dit moment en Facebook gebruik ik uiteraard ook, maar daar zet ik the usual stuff op in combinatie met het bijzondere uit mijn leven. Het past totaal niet bij elkaar, maar toch weer wel.



5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Google, Youtube, Tumblr, Hypemachine, Hypebeast en wat geheime blogs, fashion en muziek sites.



TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Bij de tijd dat je dit leest is er al lang wat nieuws aan de hand, follow me, dan krijg je meer dan genoeg nieuwtjes en zinloze grappen.

 

Volg Ron via Instagram en Twitter


- Mei 2014

AWINK Websolutions