PR TALK MET... Kim Stolk

facebook

Kim Stolk | KISS2

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Kim Stolk. 

Kim is een echte Rotterdamse vakvrouw! Ze behaalde in 2009 haar Master Media Journalistiek aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na het behalen van haar diploma is ze werkzaam geweest als tekstschrijver voor onder andere Het Algemeen Dagblad en het weekblad Yes. Los van haar schrijftalent, bezit deze dame ook enorme doses communicatie skills die ze nu dagelijks toepast in haar bedrijf, Kiss2. Kiss2 staat voor Keep it Short and Simple. Kim is alles behalve simpel, naast het runnen van haar communicatiebureau beheert ze ook nog eens de Rotterdamse blog over mode en stijl, Hotterdan. En geeft ze les binnen de minor PR Creating Stories van de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Kim is een echte allrounder! Benieuwd naar Kim? Lees hieronder dan verder hoe zij antwoord geeft op 7 pittige PR vragen...

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?  
 
Absoluut! PR is een krachtig middel om een merk top of mind te krijgen of te houden én om te engagen met jouw (beoogde) doelgroep. Op welke manier dan ook. Een laatste dollar zou zomaar de cruciale dollar kunnen zijn, waarmee jouw merk die onvergetelijke indruk maakt. Mits de timing en de tone of voice perfect zijn.  

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN? 
 
Ik vind een aantal heel goed. Laatst las ik een artikel dat PR zich meer zou moeten laten inspireren door de hip hop scene. Neem bijvoorbeeld de rumours over de mogelijke scheiding van Jay Z en Beyoncé, ten tijde van de start van de kaartverkoop van hun On The Run-tour. Ontzettend slim! Timing is everything, zo blijkt weer. In mijn colleges gebruik ik de campagne van Bing Maps ook altijd, als lichtend voorbeeld van storytelling en newsjacking. Bing greep de lancering van de biografie van Jay Z aan en buitte dit volledig uit, door mensen in het straatbeeld te laten zoeken naar afgebeelde pagina's uit het boek en deze plek aan te vinken in Bing Maps. Je moet het even zien: Bing | Decode Jay-Z case Study

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER? 
 
Ben ik het helemaal mee eens. Ik geloof er heilig in, dat wanneer je echt iets wilt bereiken je soms brutaal moet zijn. Ik ben zelf soms best bescheiden en ik dwing mezelf dan echt daaroverheen te stappen. Gelukkig gaat dat steeds beter. Je moet durven jezelf te overtreffen en uit die comfort zone te stappen om vervolgens te concluderen dat dat werkt! En dat het je ook nog eens een verdomd goed gevoel geeft.  

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?
 
Ik denk dat het scala aan online en mobile mogelijkheden zich steeds verder gaat uitbreiden. Als je wilt gaan werken in de PR lijkt het me dan ook een voorwaarde dat je goed uit de voeten kunt met online tools en statistieken. Daarnaast zie je al enige tijd dat de groep influencers anders is dan voorheen. Bloggers hebben aan terrein gewonnen en zitten frontrow bij modeshows. Het is belangrijk deze bloggers te analyseren en te bekijken wie daadwerkelijk toegevoegde waarde heeft en wie niet. Kortom: het kaf van het koren scheiden. Ik vind het zelf heel tof om een blog te hebben. Voor mij is Hotterdan het ultieme platform om zelf PR-acties uit te zetten en tools uit te proberen. Onze lancering (newsjacking ten tijde van de komst van Jean Paul Gaultier in Rotterdam) gooide hoge ogen en we stonden stiekem zelf ook te kijken van wat dat teweeg bracht. Dat was zo tof! Nu voel ik zelf wat een klant normaal gesproken voelt. Als we het goed doen dan ;) 

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM? 
 
Ik ben echt een soort verslaafd aan Instagram en Pinterest, zowel privé als zakelijk. KISS2 heeft zelfs een workshop ontwikkeld over hoe je Pinterest het best zakelijk kunt inzetten. Daarnaast Twitter ik ook dagelijks vanuit mijn eigen naam, KISS2 en Hotterdan. Oh en nu de minor PR in volle gang is, tweet en Instagram ik ook vanuit de accounts van de minor. Nu ik het zo opsom denk ik: die's verslaafd.  

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN? 
 
Ik heb een RSS-feed met een aantal marketing-, communicatie,- PR-, en nieuwswebsites. Deze raadpleeg ik dagelijks.  

Daarnaast volg ik een flink aantal interessante mensen op Twitter en werken er in mijn omgeving veel mensen in dezelfde branche, waarmee ik regelmatig dingen deel die er spelen. En de studenten die ik lesgeef! Ik vind het heel leuk om te horen wat hen beweegt en wat zij signaleren in de PR-wereld.  

 

7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:  
 
Als Rotterdamse met een blog die volledig in het teken staat van wat er speelt op het gebied van mode ín Rotterdam, kan ik natuurlijk niet anders dan roepen: komt allen naar Rotterdam! Ik leid je met liefde rond langs (mode-)hotspots. En mocht je daarnaast ook nog willen weten hoe je Pinterest kunt inzetten als kanaal of hoe je een contentstrategie moet ontwikkelen: volg één van onze workshops in de inspirerende omgeving van Het Nieuwe Kantoor (onze werkplek)!

 

Volg Kim Stolk via Facebook en LinkedIn.

 

-Oktober 2014

 

AWINK Websolutions