PR TALK MET... Karlijn Visser

facebook

Karlijn Visser | Co-Owner Friends of the Brands

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Karlijn Visser.

Karlijn is mede-eigenaar van de connecting agency Friends of the Brands, wat voorheen Goodiebag Girl heette. Het agentschap koppelt merken aan exclusieve doelgroepen met de goodiebag als bemiddelaar. In 2007 werd Karlijn door Jackie Magazine bekroond met de titel, Partygirl nr.1. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander wat er nodig is voor een geslaagd event; de juiste crowd en daarbij passende merken. Wil je weten hoe Karlijn over PR denkt? Lees hier haar antwoorden op onze pittige PR vragen.

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Yes! Ik zou mijn laatste dollar besteden aan een kop koffie met goed gezelschap. De beste deals worden immers onder vier ogen verzonnen en afgetikt.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

De samenwerking tussen Prada, LG en Carli Hermes vergeet ik nooit meer. Tijdens de openingsavond van de Amsterdam Fashion Week 2012 ontving fotograaf Carli Hermes de VIP's in zijn fotostudio op locatie voor een prachtig portret, powered by LG en hun nieuwste Prada telefoon. De volgende ochtend ontplofte er een bom op Facebook: werkelijk heel mode minnend Nederland had op dat moment zijn profielfoto verandert in een 'echte Carli by LG'.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Klopt als een bus. Als grijze muis is nog nooit iemand groot geworden. Denk daarom out of the box en durf op je snuit te vallen. Maak je een fout, los het dan correct op. Ineens kan een ontevreden opdrachtgever veranderen in één van je beste ambassadeurs.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Door de veranderingen in bladenlandschap zal de traditionele manier van PR bedrijven deels komen te vervallen. Naar mijn idee wordt PR interactiever en gaan we meer de dialoog aan met journalisten/bloggers of influencers, in plaats van ééndimensionaal zenden. Het resultaat? Authentieke matches die voor de consument als geloofwaardig worden beschouwd. 

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik maak gebruik van Facebook, Twitter en Instagram. Het is belangrijk om je eigen merk als persoon te bouwen via social media. Uiteindelijk kiezen klanten ook voor een samenwerking omdat ze zich aan mij willen relateren.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Heel cliché maar voor mijn werk in de lifestyle-branche zijn kanalen als Instagram, Facebook en Twitter belangrijk om bij te houden. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van documentaires die mijn hersenen prikkelen. Tegenlicht, Profiel en Close-Up zijn naast het IDFA favoriet.   

 

7.TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT

Our Friends of the Brands goes international! Op 18 november 2014 openden we voor het eerst de deuren van onze beroemde GiftSuite in Hotel De Witte Lelie in Antwerpen. Spannend en leuk tegelijk. 

 

Volg Karlijn op InstagramTwitter en Facebook.

- November 2014

 

 

AWINK Websolutions