PR TALK MET... Jolique Möller

facebook

Jolique Möller | Ilovefashionbloggers.com & JoliqueToday.com 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Jolique Möller.

Met slechts een leeftijd van 23 jaar is Jolique Möller de trotse eigenaresse van het succesvolle online platform ilovefashionbloggers.com. De onderneemster connect met haar platform een community van fashion bloggers met merken. Tijdens haar twee jarige verblijf in Miami kwam de Rotterdamse in contact met de grote bloggerscene. Daar merkte Jolique dat Nederlandse bloggers achterlopen op dit gebied en startte daarom haar platform. Zij geeft hiermee (inter)nationale fashion bloggers de kans om een grote influencer te worden. Vorig jaar organiseerde Jolique ook de eerste fashion blogger conference in Nederland. Lees hier hoe zij PR toepast... 

photo

 "If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1.       ZOU JIJ DIT OOK DOEN VOOR ILOVEFASHIONBLOGGERS?

Zeker! Mijn passie voor ilovefashionbloggers is enorm. Ik geloof onwijs in de potentie van bloggers. Momenteel zijn er meer dan 30 miljoen fashion bloggers wereldwijd. Een enorme doelgroep die we met ilovefashionbloggers graag willen faciliteren door middel van het online platform. Mijn missie is opkomende bloggers te helpen naar de top. Om dit doel te bereiken zou ik mijn laatste euro investeren in het platform.

 

2.       WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE VAN DE LAATSTE TIJD?

Ik vind de video van DollarShaveClub.com echt geweldig. De CEO van dit bedrijf vertelt waarom deze scheermesjes zo geweldig zijn. Zo zegt hij in de video: ''Our Blades are fucking great', ik hou ervan! Check de video hier.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3.       HOE DENK JIJ HIEROVER?

Mijn PR-idool is Kelly Cutrone. Deze vrouw is zo bijzonder. Ik heb al haar boeken gelezen en toen ik nog in Miami woonde heb ik meerdere sollicitatie brieven geschreven voor een stage. Zo'n inspiratie! Kelly is het levende bewijs dat je echt uit je comfort zone moet gaan om de top te kunnen bereiken.

 

4.       WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS&TRICKS?

We kunnen niet meer zonder online media. Er vindt een verschuiving plaats in de huidige media. Veel labels van Sanoma vallen weg omdat print niet meetbaar is. Merken willen weten wat de consument leuk vindt en interactie zien. Online media maakt dit mogelijk. Zo worden consumenten niet alleen geprikkeld door online media, maar kunnen ze direct ook het desbetreffende product online aanschaffen. Hierdoor sla je een aantal processen over in het koopproces. Dankzij online media kunnen merken nu veel doelgerichter te werk gaan en krijgen ze inzicht in de behaalde resultaten.

 

Tip:

Gebruik een influencer in jouw desbetreffende productcategorie om toegang te krijgen tot je targetgroep. Met name in mijn business fungeren fashion bloggers als een marketingtool met een specifiek bereik. Hierdoor kunnen merken doelgericht een boodschap overbrengen en een blog gebruiken als kanaal. We gebruiken nu niet een celebrity als David Beckham om een product of dienst te branden, maar door middel van de kracht van een blogger. Zo doen wij dagelijks niet anders met ilovefashionbloggers connect, waarbij we merken met bloggers verbinden.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5.       WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Instagram! Het kanaal waar mijn doelgroep zit. Ik zie direct interactie, het is makkelijk en lekker toegankelijk. Ik zie dat Facebook gebruikt wordt door mijn ouders en hun vrienden om vakantie verhalen te delen. De jonge doelgroep haakt af op Facebook en verplaatst zich naar Instagram. 

 

6.       WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Instagram! Vogue.com, Glamourmagazine.uk.co, Bloglovin maar ook fashionunited.nl, Textilia.nl en TheNextweb.com

 

7.       TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Jazeker! Ik krijg veel vragen over mijn kleding en make-up op Instagram en besloot weer te beginnen met bloggen. Deze week is mijn persoonlijke blog www.JoliqueToday.com online gegaan.

Dit jaar gaan we naast het verder bouwen van ons platform ilovefashionbloggers.com, een groots bloggers event organiseren en we gaan met ons label connect verschillende campagnes draaien waar we de verbinding maken met fashion en muziek. Waarom dan?! Naast fashion heb ik me altijd bezig gehouden met muziek. Mijn eerste track komt in augustus uit en is getekend door het label van Tiësto! Heel spannend. Om een tipje van de sluier op te lichten.... dit nummer is inspired by blogger Negin Mirsalehi. Check #neginxjolique op Instagram en hou deze hashtag in de gaten ;)

 

Wil jij verder op de hoogte blijven van Jolique? Volg haar dan op Instagram en volg Ilovefashionbloggers.com ook op Instagram

 

#MADEBYPR

- Februari 2015

 

AWINK Websolutions