PR TALK MET... Ilsoo van Dijk

facebook

Ilsoo van Dijk | FATKIDSCAKE

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Isloo van Dijk.

Fotograaf, blogger en co-owner van Fatkidscake.nl.... Dan hebben we het natuurlijk over de 29-jarige wonderboy, Ilsoo van Dijk. Er is geen één vlak waarin hij zich niet kan vinden. Deze man van de wereld is van alle markten thuis. En dat is terug te zien aan de blog die uit diverse onderwerpen bestaat: fotografie & video, branding, kleding label, evenementen, concepten en uitgaan. Alsof dat niet genoeg is, Fat Kids Cake is ook een volwaardige partij organisator gespecialiseerd in het brengen van de UK sound naar onze hoofdstad door het boeken van een aantal van de meest invloedrijke dj's uit de UK underground scene. Een van de redenen waarom alles wat Ilsoo aanraakt in goud veranderd komt mede door zijn PR skills die hij heeft opgedaan tijdens zijn traineeship voor GirlsLoveDJs (toen nog event organizer) en AIR. Nieuwsgierig naar de deze alleskunner, lees hieronder over zijn blik op PR en neem een kijkje op de Fat Kids Cake Online Lifestyle Magazine.  

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

Natuurlijk ben ik het eens met Gates. Goede PR is essentieel! Het is een effectieve manier om je als bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Mits het goed wordt ingezet natuurlijk. 

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Er zijn zoveel toffe PR-stunts uitgehaald. De Spacejump van Felix Baumgartner is echt epic. Maar ook in eigen land wordt er aan de weg getimmerd. Zo zag ik laatst een filmpje in mijn tijdlijn voorbij komen van Heineken; "Cities of the world/ Open your city", waarin Sef twee boys Amsterdam laat ontdekken aan de hand van zijn favoriete hotspots. 

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

De creatieve standaard is tegenwoordig zo ontzettend hoog. Door de komst van social media zijn mensen verwend geraakt en is het moeilijk om de aandacht te trekken en die vast te houden. Daarom denk ik dat je altijd hongerig moet zijn en opzoek naar nieuwe ideeën om er voor te zorgen dat je de rest voor blijft. Alleen door jezelf te onderscheiden kan je het verschil maken! 

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Je merkt dat er voor campagnes steeds meer influencers worden ingezet. Dit heeft als gevolg dat de campagnes steeds persoonlijker worden. De aantrekkingskracht wordt hierdoor alleen maar groter, want mensen kunnen zich nog meer en beter met het merk identificeren dan voorheen. De kloof tussen het merk en de klant is vele malen kleiner geworden.

Ook is er sprake van meer vrijheid. Steeds vaker worden we bij Fat Kids Cake benaderd om een campagne te doen voor een merk, waarbij we de desbetreffende case dan op onze eigen, creatieve manier mogen invullen. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken, dat wij inzicht hebben in datgene wat het beste aansluit bij onze doelgroep. 

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Fat Kids Cake is actief op alle social media. Persoonlijk gebruik ik alleen Facebook en Instagram, omdat ik erg visueel ben ingesteld. 

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Dagelijks bezoek ik verschillende blogs, waaronder Hypebeast, Shockblast en Highsnobiety. Ook probeer ik de belangrijke ontwikkelingen mee te pikken op het gebied van social media. 

 

7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Blijf Fat Kids Cake in de gaten houden, want we komen binnenkort met een heel tof ADE event! Ook hebben we laatst een case gedaan voor een bekend jeansmerk, waarvan het filmpje binnenkort te bewonderen is op onze website! 

 

Volg fatkidscake via Facebook en Instagram.

 

-September 2014


 

AWINK Websolutions