PR TALK MET... Gijsbregt Brouwer

facebook

Gijsbregt Brouwer | Founder at Týrsday, De Buik van & ENTER Rotterdam

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Gijsbregt Brouwer.

Fit & Brains, de perfecte combinatie. Kwaliteiten die Gijsbregt Brouwer beide bezit. Als voormalig langlaufer en rolskiër won hij diverse grote prijzen. Maar niet alleen in de sport behaalde deze man prijzen, zo werd hij in 2010 uitgeroepen tot Online Mediaman van het Jaar. Van topsport naar expert op het gebied van digitale media. Gijsbregt zijn LinkedIn zal dit zeker beamen. Hij heeft diverse bedrijven op zijn naam staan, waaronder TýrsdayDe Buik vanSportnext.nlBrightguys en nog veel meer. Zou zeggen... Neem eens een kijkje op zijn profiel, maar voordat je dat gaat doen lees hier eerst hoe deze sportstrateeg en trendwatcher antwoord geeft op een aantal pittige pr vragen! 

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

PR is voor mij vanzelfsprekend onderdeel van al het werk dat ik doe. Maar ik zie de scheidslijn niet zo tussen PR/social PR/social media/influencer marketing/endorsements. Aangezien we veel met influencers werken (sport, muziek, food) is het werk al snel PR-gevoelig.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Vanwege de lastige scheidslijn tussen al de verschillende terreinen een iets bredere case: die van Nike, de Tour de France en de chalkbot. Een geniaal concept dat alle media wereldwijd gehaald heeft. 

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Mee eens. Originaliteit, eigenheid en creativiteit zijn essentieel in ons vak. Hoe dichter je bij de norm blijft, hoe minder waarde je genereert voor je zelf of voor je klanten.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Belangrijkste is dat het campagnedenken steeds meer plaats maakt voor het 24/7/365 denken. Story telling komt hierin centraal te staan en je hebt mensen nodig om een verhaal te vertellen. Bij Týrsday is ons motto: "It takes people to tell a story, it takes stories to build a brand."

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Welke niet? Ik "zit" op praktisch alle social media. Gebruik Facebook, Twitter en Instagram het meest. Maar ben ervan overtuigd dat je een goed eigen platform nodig hebt om echt een verhaal te vertellen, vandaar dat ik ook mijn eigen website heb.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Die verschillen heel erg per "topic". Het meeste nieuws komt tegenwoordig naar je toe. Dat geldt ook voor mij, via social media, mail, whatsapp en diverse apps. Ik lees graag Amerikaanse specialistische blogs zoals Sprudge (over koffie), Eater (spreekt voor zich), Grantland en Bleacher Report (over sport), en Gothamist (over NYC). In die lijn is ook De Buik opgezet: specialistisch, journalistiek maar wel met een brede blik. In Nederland lees ik ook graag blogs zoals iCulture, heb ik de Volkskrant thuis (op de iPad) en zie ik veel voorbij komen op Twitter en via Blendle.

 

Volg Gijsbregt via FacebookTwitter en Instagram

 

AWINK Websolutions