PR TALK MET... DJ Weslo

facebook

Wesley Veerman | DJ WESLO

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Wesley.

Hip-Hop, R&B, Moombahton, Reggaeton, Trap, House, B'More, Jersey Club. Yes!! Weslo knalt altijd met een keiharde mix door de speakers. Zonder enige twijfel heeft deze DJ meerdere malen een plek verdiend op het eclectische podium van LatinVillage Festival en het Defqon.1 Festival. Buiten deze grote podia om is hij regelmatig te vinden in Patronaat, Rex, de Jimmy Woo, AIR en Kreta's hottest place, Starbeach. Ook is hij één van de residents bij feestjes zoals Tik Tak (AIR, Amsterdam), Original (Club Rex, Hilversum) en Bittersweet & Foolish (Bitterzoet, Amsterdam). Weslo is uitgegroeid tot een fenomeen in zijn categorie. Combinaties van vliegens vlugge handelingen en exacte timing om de juiste beats te droppen hebben er voor gezorgd dat hij te zien was in het voorprogramma van Miley Cyrus. Say's who? De enige echte tong uitstekende Miley. Maar dit is niet alles... Er schijnen ook nog producer skills in deze boy te schuilen. Hmm, hij is er eentje om in de gaten te houden! Kan je niet wachten om hem in levende lijve te zien, hij draait elke vrijdag op het feestje, DOE MAAR LEKKER in Club Rex te Hilversum. Lees hieronder Weslo's visie op PR...

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS? 

Helemaal mee eens! Ik geloof erin dat je met goede PR elk slecht product geweldig kan laten lijken. Bij DJ's is dit namelijk vaak het geval. Je kan met wat goede PR al een behoorlijk eind komen!

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Allertijden zou ik niet weten, maar ik werkte twee jaar geleden voor een bedrijf dat o.a. de PR deed van Diageo Nederland B.V. [multinational op het gebied van bier, wijn en gedestilleerde dranken]. Ze hadden als PR-stunt voor het rum merk 'Captain Morgan' bedacht om houten vaten aan te laten spoelen bij een strand aan zee. Zogenaamd waren dit de overblijfselen van waarschijnlijk een gezonken schip. Dit trok de aandacht van de omwonenden en al snel kwam daar de media op af, want toen was nog niet bekend dat het om een PR-stunt ging. Op de vaten stond het logo van Captain Morgan en zo werd het hele item uitgezonden op de NOS. Voor mij persoonlijk is dit wel één van de betere PR cases waarvan ik heb gehoord.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Een product/merk moet wel iets unieks bevatten. Een factor die onderscheidend is, vergeleken met de concurrentie. Al is het vaak [in mijn ogen] de combinatie van verschillende elementen die het product/merk uniek maakt, want het wiel opnieuw uitvinden wordt een behoorlijke opgave.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Ik vind zelf 'storytelling' één van de krachtigste technieken die je zou kunnen gebruiken voor PR. Neem bijvoorbeeld Disney. Wanneer zij een film lanceren, wordt er een heel verhaal omheen gemaakt, zodat een ieder zich aangetrokken voelt tot het kijken van die film. Deze 'aantrekkingskracht' van een merk zorgt vaak voor verbondenheid bij de consument met aankoop van het product als gevolg.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik gebruik momenteel Facebook, Twitter, Instagram, Soundcloud en nog wat andere websites/applicaties zoals Mixcloud en Snapchat, maar dat valt niet 100% onder social media. Voor mij is het heel belangrijk om mijn volgers te laten weten wanneer er nieuwe muziek, optredens en andere gebeurtenissen aan zitten te komen. Het mooie van social media is dat je gelijk interactie kunt creëren met je doelgroep.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Waarschijnlijk op dit moment Twitter. Wanneer er iets aan de hand is in de wereld of in Nederland, worden die onderwerpen meestal 'Trending Topic'. Iedereen kan er dan meteen berichten over plaatsen. In die korte berichtjes staat ook vaak een internetlink die verwijst naar het uitgebreide verhaal mocht je meer willen weten. Sneller nieuws dan dat ga je niet krijgen!

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Na een zomer vol leuke festivals met als hoogtepunt het voorprogramma van het 'Miley Cyrus'-concert, ga ik binnenkort mijn eerste single met videoclip lanceren samen met Rocky Wellstack genaamd 'Drunk 'N High'. Hier gaat ook een hele toffe YouTube campagne bijkomen waar ik erg blij mee ben. Daarnaast kun je komend jaar veel meer eigen singles van mij verwachten, dus hou vooral mijn Facebook-pagina in de gaten! :-)

 

Volg DJ WESLO via Instagram en Twitter

 

- September 2014

 

 

AWINK Websolutions