PR TALK MET... Curvacious

facebook

Desirée Pelgrom-Geurts | Blog: curvacious.nl

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Desirée Pelgrom-Geurts.

Desirée is een 29-jarige ondernemer en levensgenieter. Ooit is ze haar blog curvacious.nl begonnen als creatieve uitlaatklep. Inmiddels is deze uitlaatklep uitgegroeid tot haar eigen onderneming waar ze full-time mee bezig is. Op haar blog deelt ze leuke nieuwtjes, tips, reviews en inspiratie over beauty, [plussize] fashion en lifestyle met haar lezeressen. Wij stelden haar zes vragen over PR.

 

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Ik ben het er zeker mee eens dat PR een belangrijke factor is voor veel bedrijven om bekendheid te krijgen, maar er zijn tegenwoordig ook veel leuke manieren om free publicity te verkrijgen. Wees creatief!

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

De beste? Dat vind ik lastig. Wat ik wel een erg goede vind is de nu lopende #nomakeupselfie case. Wat begonnen is als een spontante actie is nu uitgegroeid tot een 'campagne' om aandacht te krijgen en geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER? 

Ik ben zelf meer een nuchter type en denk juist dat je er met normaal en net gedrag ook zeker kan komen en dat hier mooiere en langdurige samenwerkingen uit voort kunnen komen dan wanneer je angstvallig gek en anders doet om maar op te kunnen vallen.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Ik denk dat PR persoonlijker gaat worden en draag dit tegelijkertijd als tip aan. Investeren in relaties, kijken wat echt bij een magazine/website/blog past qua content, look & feel en persberichten. Geen grote bulkmails meer zonder persoonlijke aanhef en/of enige aansluiting met de media van de te ontvangen persoon. Daarnaast denk ik dat het delen van persberichten en kale content minder en minder zal gaan worden. Het delen van persoonlijke en authentieke ervaringen met bijvoorbeeld eigen foto's en video's spreekt veel meer aan bij de consument om feeling te krijgen met een merk/bedrijf/product.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE EN WAAROM?

"Hi, ik ben Desirée en ik ben een social media verslaafde." Ik vind het leuk om social media te gebruiken om zo de volgers mee te nemen in dingen waar ik mij mee bezig hou op zakelijk maar ook op persoonlijk vlak. Zo deel ik op Facebook, Twitter en Instagram foto's van leuke productlanceringen en nieuwtjes, komen er achter-de-schermen foto's voorbij van bijvoorbeeld perspresentaties, deel ik ervaringen met producten en zie je wat ik zoal doe op een dag.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

De belangrijkste nieuwsbronnen die ik gebruik zijn persberichten, magazines, televisie, reportages en informatie uit bijvoorbeeld leuke onderzoeken die plaats hebben gevonden. Past iets bij de feel good insteek van mijn website dan probeer ik er vaak wel iets mee te doen, hetzij in een artikel of anders het delen via social media.

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Binnenkort zullen er enkele veranderingen plaats gaan vinden voor Curvacious waaraan op dit moment achter de schermen hard gewerkt wordt. It's all fun :) Maar maak je geen zorgen dat het veel zal veranderen: het is èn blijft een feel good plekje op het internet!

 

Volg Desirées blog via Twitter, Instagram of via Facebook

 

- Maart 2014

 

AWINK Websolutions