PR TALK MET... Annic van Wonderen

facebook

Annic van Wonderen | I Love Fashion News.com, Van Wonderen Publishing & Consultancy, Masterclass ondernemen

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Annic van Wonderen.

Oprichtster en directrice van I Love Fashion News.com Annic van Wonderen heeft onlangs haar eerste boek Masterclass Ondernemen uitgebracht. Met het boek inspireert Annic startende ondernemers, ervaren ondernemers en iedereen die meer wil weten over haar persoonlijke verhaal. Als fotostylist kreeg de onderneemster niet genoeg uitdaging en kwam op het idee om een fashion nieuwssite te starten zonder startkapitaal. Annic ging de uitdaging aan en haar website is uitgegroeid tot de grootste modenieuwssite van Nederland. In het boek geeft Annic tips en advies over onderwerpen waar de meeste ondernemers mee te maken krijgen. Ook vertelt zij o.a. over haar PR-strategie. Wil jij weten hoe zij over PR denkt en hoe zij dit zelf toepast? Lees het hier...

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Ik denk dat PR heel erg belangrijk is, maar netwerken natuurlijk ook. Wat vaak wordt onderschat en waar veel mensen niet aan denken bij pr en netwerken is online. Je kan namelijk ook zelf online heel makkelijk je PR oppakken en netwerken. Wat jij wil dat jouw volgers over jou (of je merk) denken en wat ze van jou moeten weten, dat draag je naar buiten. Daarnaast leg contact met degene met wie je in contact wil komen door mensen te volgen, te reageren, etc. Social media is hierbij heel erg belangrijk.



"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT? EN (IN)DIRECT ILOVEFASHIONNEWS?

Social media staat bij mij op nummer 1. Daar besteed ik ook veel aandacht aan en daar denk ik goed over na. In mijn ogen draait branding om herhaling. Mensen moeten iets meerdere keren hebben gezien om het te onthouden. Als je naar mijn social media kanalen kijkt, zie je dat duidelijk terugkomen.


3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT VAN DE LAATSTE TIJD?

Één van onze belangrijkste PR stunts was de heart bracelet van ILFN. Een armbandje met een hartje die wij verkochten op onze website, we steunden niet alleen het goede doel, maar kregen ook heel veel free publicity met dit armbandje. Ik denk dat we in alle grote bladen hebben gestaan mét onze website er natuurlijk bij vermeld. Hierdoor groeiden ons bezoekersaantal explosief!



"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest omdat dit de kanalen zijn waar mijn doelgroep op te vinden is.


5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST? WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN VOOR ILFN?

Ik kijk zelf het meest op www.ilovefashionnews.com, www.nu.nl, www.telegraaf.nl, www.rtlnieuws.nl en www.ad.nl. Maar social media is voor ILFN de belangrijkste nieuwsbron.


6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Ik heb afgelopen december mijn eerste boek uitgebracht, Masterclass Ondernemen, waarvan de vierde druk alweer in de winkels ligt. Ik heb honderden positieve reacties gehad op mijn boek. Ik had niet gedacht dat een boek uitgeven zó leuk zou zijn! Ik vertel in dit boek niet alleen mijn persoonlijke verhaal, maar ook hoe ik ILFN heb groot gemaakt en al mijn tips en tricks over ondernemen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van Annic? Volg haar dan op Instagram, Twitter, Pinterest en Facebook

 

#MADEBYPR

- Februari 2015

 

 

AWINK Websolutions