Trends Health & Sport

facebook

Trends Health & Sport

Januari, al jaren dé maand waar ieder start met goede voornemens. De meest voorkomende voornemens: een gezondere lifestyle en meer sporten. Vaak verzwakt deze motivatie al binnen de eerste maand en ontstaan de excuses als 'geen tijd', 'te druk' en 'te moe'. Het afgesloten sportschool abonnement verandert al snel in een sponsoring. Om dat moment nog even voor te zijn nemen we je mee in de flow van de trends op het gebied van Health & Sport, om zo van je goede voornemens een lifestyle te maken.

photo

Trend 1: Selfies

Work-out selfie, Progressie selfie, Sportoutfit selfie, noem het maar op. Je ziet ze tegenwoordig overal voorbij komen op social media. Misschien vind je het zwaar irritant of ben je stiekem jaloers op de motivatie en progressie van je volgers. Gebruik deze frustratie om zelf aan de bak te gaan. Ben je positief jaloers, zorg er dan voor dat je uit deze selfies inspiratie en motivatie haalt. Maak zelf ook elke maand foto's en je zult zien dat je verslaafd raakt aan sporten en gezond eten. Zorg er wel voor dat je op elke selfie dezelfde outfit draagt, dit zal uiteindelijk goed van pas komen als je elke foto met elkaar gaat vergelijken. Kijk vooral uit naar de dag waarop jij maand 1 vergelijkt met maand 6. Het is ook een trend om een filmpje te maken tijdens je work-out. Dit kun je doen met bijvoorbeeld de Polaroid Cube. Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die het dragen van de camera tijdens het sporten eenvoudig maken. Wil je wat selfie inspiratie opdoen neem dan eens een kijkje op de Instagram account van Kayla Itsines [BikiniChallenge] en je zult zien dat je kriebels krijgt om zelf ooit zo'n keigave selfie te kunnen delen. Make "YOU" proud! 


 Kayla Itsines  Kayla Itsines  Kayla Itsines

 

Trend 2: Blogs

De één na de andere blog over gezonde voeding en sport schieten als mooie frisse oranje wortels de grond uit. Bloggen over de weg naar de top van ultieme fitheid is trend nummer 2. Fashionscene.nl heeft een top 10 gecreëerd met daarin de 10 leukste Nederlandse Fitness & Health blogs. Waaronder #FitGirlCode, Girlslove2run, WorkThatEs en de heerlijke healthy recepten van ILoveHealth. Het is niet alleen goed om diverse blogs te volgen, het is ook verstandig om zelf een blog of dagboek bij te houden. Je kan daarbij diverse tips en tricks van andere bloggers uit proberen en jouw ervaring delen met je vrienden of delen met de mensen om je heen. Het bijhouden van een blog of een online dagboek kan een stok achter de deur zijn. Het verplicht je om te blijven sporten en gezond te eten. Iedereen kan het lezen en je wilt natuurlijk niet opgegeven. Wil je een blog beginnen? Wij hebben een aantal Blog Tips & Tricks op een rijtje gezet voor je die je een endje op weg zullen helpen.

 

ARM Challenge  Booty Challenge  Thigh Challenge

 

Trend 3: Challenges

Je kent het wel... Je komt aan bij de sportschool in je vetste outfit, haar vast, veters strak, ready to go... en dan besef je ineens dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Een overvolle, drukke zaal vol met mensen die eruit zien alsof ze weten wat ze doen. Die dagen zijn voorbij! Trend nummer 3 komt op zo'n moment goed van pas. Er zijn diverse challenges, vaak voor drie/vier dagen per week, te vinden op het internet. Zo heeft de community #FitGirlCode er een paar waarmee je direct aan de slag kunt. 30 day full body challenge, 30 day booty challenge, 30 day Abb challenge en ga zo maar door. Print je schema uit en je kan zo aan de slag in de gym. Hulp nodig bij de uitvoering? De meeste challenges hebben ook instructie filmpjes waarbij ze de oefeningen één voor één uitleggen. Heb je het idee dat je het niet goed doet of voelt de beweging niet goed? Grijp een instructeur bij zijn arm en laat hem jouw oefening voordoen. Daar is hij tenslotte voor!

 

#FitGirlCode  GirlsLove2Run  WorkThatEs

 

Trend 4: Verantwoord eten

Met alleen sporten en bewegen kom je er niet, afvallen of fitter worden begint bij verantwoord eten. Gelukkig is trend nummer 4 terug te vinden in vele grote supermarkten. Steeds meer winkels verkopen producten die perfect aansluiten bij verantwoord eten. Biologisch vlees, brood en eieren maar ook superfoods en spelt worden steeds vaker opgenomen in het assortiment. Qua eten gaan we steeds meer terug naar waar het eten ooit voor bedoeld was: Lekker en gezond eten van eerlijke producten. Wil je een gezondere lifestyle opbouwen, dan is misschien het Paleo dieet een goeie. Schrik niet van het woord 'dieet', het is eerder een lifestyle! Paleo dieet wordt ook wel het Oer dieet genoemd. Eten zoals onze voorouders het deden. De voedingsmiddelen die binnen dit dieet mogen worden gegeten zijn onbewerkt en natuurlijk, men eet zo puur mogelijk en zo dicht mogelijk bij wat de oermens at. Probeer het eens, het is echt gezond.

Paleo Dieet

Trend 5: Apps

Op het gebied van apps zie je ook dat er steeds meer apps verkrijgbaar zijn die je helpen bij het bijhouden en ondersteunen van je goede voornemens. Geen schriftjes of een stapel A4tjes meer met daarop je resultaten. Neuh! Gewoon een app binnen handbereik. Dit zijn de beste sports apps van het moment volgens NU.nl;

  • Strava is gericht op hardlopen en wielrenner. 
  • Moves houdt de hele dag alle activiteit van de gebruiker bij. 
  • Nike Training Club biedt ruim honderd workouts die ontwikkeld zijn door personal trainers van Nike. Runkeeper en Runtastic houden je sportprestaties bij op basis van gps. Dat gaat voornamelijk om hardlopen. 
  • Fitstar wil een personal trainer in app-vorm zijn en biedt videotraining waarop de gebruiker feedback kan geven waarop de oefening vervolgens wordt aangepast. 
  • Human is in opzet vergelijkbaar met Moves, maar legt de nadruk vooral op het totaalaantal minuten dat de gebruiker per dag beweegt. 
  • Nudge is een app waarmee je de resultaten uit de andere apps kan combineren. De app telt alle informatie bij elkaar op en berekent op basis van leeftijd, lengte en gewicht een Nudge-score. Hoe hoger hoe beter. 

Zelf gebruik ik een aantal apps die #FitGirl Lisanne in haar Top 5 heeft staan. Deze zou ik zeker ook even uitproberen.

 

 

Moves app  Fitstar app  Nike Training Club app

 

Wil je op de hoogte blijven van al onze nieuwtjes? Volg ons dan op Twitter,Facebook en Instagram

 

#MADEBYMANON

AWINK Websolutions