TRENDS | Fashion 2015

facebook

Mode trends van 2015 | Spring/Summer

Morgen begint officieel de lente en mogen we weer verantwoord onze zomercollectie uit de kast trekken. Hoog tijd om eens te kijken welke trends ons dit voorjaar en zomer te wachten staan. 

 

photo

FASHION

The Seventies, de trend die de mode voor het komende seizoen domineert. Moods als hippy en bohémien en details als denim en franjes laten zich allemaal terugvoeren naar dit decennium. De trend komt in van alles terug, rokken, broeken, tops en accessoires.  

 

Seventies 7 dress denim

DENIM

Zo komt denim opnieuw terug dit voorjaar en zomer. De meeste items staan in het teken van de jaren '70. Het volume is groot, lang en met de nadruk op chic. De stoffen zijn zacht en mooi, en er wordt vooral gebruik gemaakt van lichte denim. De skinny jeans zijn op hun retour. De spijkerbroeken worden wijder en losser.

KLEUR EN PRINTS
Wit is natuurlijk de zomerkleur bij uitstek en is ook het komende seizoen weer een serieuze speler in de mode. Het aantal 'total white' outfits op de catwalks was weer groot, net zoals het aantal witte jurken, vaak heel romantisch, soms doorzichtig, soms in kant.
Daarnaast komt kleur weer in opkomst dit voorjaar, van fel tot zachte pastelkleuren. Zo waren op de catwalk verschillende regenboog creaties te zien en was kleur een terugkerend element in vrijwel elke show. Deze kleuren zien we ook in de uitbundige prints deze zomer. De bloemenprint is groter dan ooit en ook strepen en andere (drukke) prints zullen we veel tegenkomen.   

kleur1 kleur2

LEER

Leer kwam in grote mate terug op de catwalks voor lente en zomer 2015. Leer komt in alle soorten en maten terug en wordt wearable gemaakt voor de warme maanden. De stijlen lopen uiteen van vintage, tot chique gladleren items, tot door de seventies geïnspireerde suède stukken. Een bijzondere leertrend is die van leer met grafische laser cuts. Dat gaat het deze zomer helemaal worden volgens Trendstyle.net.

 

ACCESSOIRES

SIERADEN
Waar de trend afgelopen zomer, op het gebied van sieraden, minimalistisch was, worden nu de oorbellen en kettingen groots en opvallend. Bohémien kettingen met franjes en veren, chokers en grote stenen komen weer terug. De oorbellen mogen ook wat meer uitgesproken dit voorjaar. Veel goud, bloemen en hippie-effecten maken samen de perfecte oorbel voor dit voorjaar. Ook de hoops uit de jaren '90 komen weer terug. Ga voor simpele gouden of zilveren of voor versierde exemplaren met steentjes.

sieraden1 sieraden2 sieraden3


TASSEN
Goed nieuws: de tas mag er weer echt zijn, de it-bag is weer terug. De prints en materialen worden opvallender, terwijl het formaat juist bescheidener wordt. Krokodillenleer en suède zijn het helemaal, maar simplistisch zwart leer is ook onmisbaar in je kast. Een model dat we vaak terug zien is de 'bucket bag'; fijne, kleine tasjes die je van boven aanrijgt. Andere populaire vormen zijn de classy saddle bags en de clutch. De kleuren zijn kalm en pastel zodat de tassen goed te combineren zijn met de uitbundige print trends van deze zomer.

ZONNEBRILLEN
Het is een jaartje stil geweest rondom de aviator zonnebril, maar hij is terug. Deze klassieker was niet van de catwalk af te slaan. Dit voorjaar zien we hem terug met gekleurde glazen, wederom een invloed van de 70's trend. Ook een echte hit bij de aviator deze zomer: spiegelglazen. Ook komen bij de heren en dames brillen monturen met veel details voor deze zomer. Prints, (gekke) vormen en leuke patronen en kleuren geven de bril dat extra accent.  

 

Zonnebril1 Zonnebril2

SCHOENEN
Sneakers zijn al hard hun comeback aan het maken maar nu hebben we afgelopen zomer ook nog eens geleerd dat sneakers en gympen onder een rok helemaal in zijn. Hoelang de rok of jurk ook is, sneakers eronder zijn hip. Maar deze zomer maakt de hoge hak ook weer een comeback. Ook hier komt de inspiratie uit de 70'er jaren en werd er op de catwalks veel gebruik gemaakt van grote plateau's.
Een stijl die we in combinatie met de leer trend veel terug zullen gaan zien is de gladiatorstijl. Jurkjes van leer worden gecombineerd met hoge (suède) sandalen.

 

schoen1 schoen2

 

#MADEBYPR

-Maart 2015

AWINK Websolutions