PR TALK MET... Thomas Acda

facebook

Thomas Acda | Zanger, acteur en cabaretier

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Thomas Acda.

Toen Thomas nog een kleine jongen was droomde hij van een carrière als filmacteur en je kan wel zeggen dat het hem is gelukt. Na het afronden van de kleinkunstacademie schitterde hij onder andere in de film All Stars en vervolgens in de gelijknamige serie. Het theater is hem ook niet vreemd want daar begon het allemaal mee. Samen met Paul de Munnik was hij een succes in het theater, zo'n succes dat ze de liedjes van de shows uitbrachten als duo, Acda & De Munnik. We kennen hem ook als grappemaker door programma's als Kopspijkers en Dit Was Het Nieuws. Het liefst doet hij alles maar zijn voorliefde ligt toch echt bij het theater. Lees hier wat deze alleskunner van PR vindt.

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men] 

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Ik denk dat je er wel degelijk heel goed over na moeten denken. Het imago van Acda en de Munnik, dat van de twee hele normale jongens, hebben Paul en ik bewust gecreëerd. We wilden gewoon rustig door de stad kunnen lopen en de kroeg in kunnen want dat was bijna niet meer mogelijk.

Nadat we strategisch drie interviews gaven waarin we zeiden dat we zo blij waren dat men ons met rust liet omdat wij 'gewone' jongens zijn, liet iedereen ons met rust. Heel prettig.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump] 

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Dat doe ik eerlijk gezegd niet echt. Wel als het aan filmmakers ligt, maar daar heb ik een manager voor. Verder denk ik dat je pas in beeld moet komen als je iets te vertellen hebt/verkopen hebt, bijvoorbeeld een cd, theaterprogramma of iets anders. Niet om je mening te geven over iets dat helemaal niet jouw expertise is, alleen maar om in beeld te blijven. Ik vind de mensen die dat wel doen behoorlijk irritant.

 

3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

O jee, zie je daar ga je al! Als ik nu antwoord geef zit ik op een stoel die niet de mijne is! En toch, mijn vader heeft 35 jaar in de reclame gezeten. De Heineken reclame ten tijde van de tv serie 'V', bedacht door Heineken zelf 'Gelukkig kwamen ze alleen maar voor het water' vond ik een topper. Het Hathaway shirt met de man met het ooglapje is er nog zo een. Hij koste 25 dollar cent en verkocht dankzij de advertentie miljoenen shirts.

Rolls Royce kan er ook wat van; 'The loudest thing you hear in this new rolls royce is the ticking from the electric clock' is een oude maar gouden campagne en de stunt waar een man die met een Rolls Royce in de Alpen rijdt en pech heeft. Hij belt het speciale nummer en een half uur later komt er een helikopter aan waar drie mannen uitstappen die zijn Rolls Royce maken. Een maand later is er nog steeds geen rekening gestuurd dus belt de man maar weer eens met Rolls Royce. De medewerker vertelt de man dan dat het niet mogelijk is, een Rolls Royce gaat namelijk nooit kapot.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg] 

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Twitter om contact te hebben wanneer ik dat wil en om te melden waar we in het land spelen en of er nog kaarten zijn etc. Zuckerberg is trouwens een groot gevaar. Door diefstal rijk geworden en veel en veel te machtig, doodeng.

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Netflix, Nu.nl en alle kranten.

 

6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

De zalen zitten vol, er komt nog geen nieuwe cd aan en een nieuwe film is pas in september. Niets te melden dus!

 

Volg Thomas via Twitter.

 

- Juni 2014

AWINK Websolutions