PR TALK MET... Sesanne Leeuwenburg

facebook

Sesanne Leeuwenburg | The Lion Kitchen

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Sesanne Leeuwenburg.

Sesanne is het culinaire brein achter de succesvolle foodblog 'The Lion Kitchen'. Op haar blog laat ze je meegenieten van haar lekkerste recepten, lievelingswinkels en favoriete restaurants. Spijt van haar carrière switch van advocaat naar fulltime foodblogger heeft ze absoluut niet. Haar toekomstdromen? Een eigen kookboek schrijven en een eigen kookprogramma op televisie presenteren! Lees hier hoe deze foodie over PR denkt.

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates] 

1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

Absoluut! Iedereen moet immers van het bestaan van The Lion Kitchen afweten en waar ze mijn foodblog kunnen vinden. En daar heb je zonder twijfel goede PR voor nodig. 


2.  WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Pfff, dat is een lastige. Het zijn er immers zoveel, maar de acties van FoodGuerrilla vind ik te gek. Met hun laatste case, Big Bang Broccoli, proberen ze van broccoli de nieuwe marsreep te maken. Ze voeren een offensief voor goed voedsel en daar staat The Lion Kitchen ook voor. Nederland kan op dit gebied wel een oppepper gebruiken.


"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]
 

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

Gedeeltelijk mee eens. Je moet opvallen tussen de zee van bloggers. Het is daarbij wel belangrijk dat je je eigen identiteit niet verliest. In mijn geval val ik het meest op door dichtbij mijzelf te blijven. Tsja, of dat normaal of anders is blijft natuurlijk maar de vraag.


4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS? 

Ik denk dat de rol van bloggers veel groter gaat worden. Steeds meer bedrijven willen zich koppelen aan een blog om bepaalde aandacht voor hun product of dienst te krijgen. Wat mij betreft is dit uiteraard een hele goede zet. Veel blogs weerspiegelen vaak wat de consument wil. Een PR bureau kan hierbij een goede ondersteunde rol spelen om de bedrijven aan de juiste blog te koppelen. 


"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg] 

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter. Mijn grootste verslaving is Instagram. Fantastisch dat je met één foto zoveel kan zeggen.


6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Dat zijn voornamelijk buitenlandse foodblogs, kookprogramma’s, kookboeken en Pinterest. Hier haal ik voor The Lion Kitchen de meeste inspiratie uit.


7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

The Lion Kitchen is op dit moment hard aan het groeien en het gaat als een speer sinds ik mijn toga aan de wilgen heb gehangen. De sprong van advocaat naar foodie bevalt mij uitstekend. Met The Lion Kitchen laat ik zien dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat koken geen opgave moet zijn, maar juist iets leuks wat iedereen kan! Een kenmerkend voorbeeld hiervan is de rubriek The Lion Cheats, waarmee ik laat zien dat "fast food" ook "fast good" kan zijn. Een duidelijk doel waar The Lion Kitchen ook voor staat: Healthy and easy, but very tasty! Mijn wens is om heel Nederland enthousiast te maken voor zo bewust en zo gezond mogelijk eten.

 

Volg Sesanne via, FacebookTwitter en Instagram.

 

- Juni 2014

 

AWINK Websolutions