PR TALK MET... Saskia van der Linden

facebook

Saskia van der Linden | Styliste, eigenaresse van Global Styling en trotse moeder

 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Saskia van der Linden.

De altijd goedlachse Saskia van der Linden is een graag geziene gast op het kantoor van MADE BY PR. Met haar prachtige verhalen kunnen wij één en al oor zijn als zij weer eens komt buurten. Als hardwerkende styliste voor haar eigen bedrijf; Global Styling doet ze klussen voor onder andere de mega populaire Nederlandse boyband Mainstreet en de shows van Kinderen voor Kinderen. Saskia heeft haar oog voor mode en detail niet van een vreemde, haar Nederlandse vader is architect en haar Zweedse moeder was vroeger etaleuse en om het plaatje af te maken kan haar zus prachtig fotograferen. Lees hier hoe deze modieuze dame denkt over PR.

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men] 
 
1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO? 

PR is naar mijn mening een belangrijk onderdeel van je [eigen] bedrijf/merk, het kan er voor zorgen dat je gezien en gehoord wordt. Ik blijf er wel bij dat gunnen een belangrijke factor is en dat je uiteindelijk ook zelf veel in de hand hebt. Met hard werken en goed werk afleveren kan je een heel eind komen.


"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump] 
 
2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Een oud collega van mij gaf mij ooit de tip om vooral te laten zien wat je doet, anders word je niet opgemerkt. Bij mij draait het veelal om het visuele en je bent natuurlijk zelf je beste visitekaartje! Dankzij o.a. Social Media kan je je werk delen en vooral dat delen en up to date blijven is wat voor mij zo belangrijk is.


3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN? 

De meest recente die mij te binnen schiet is dan toch de Jumbo commercial met Roy Donders en zijn juichpakken. Ik vond het totaal verhaal met het wk nummer, de uitverkochte pakken waar meteen een vervolg commercial op kwam en uiteindelijk de kids pakken variant een geweldige actie. En of je het juichpak of de spraakmakende Roy Donders nou leuk vindt of niet, iedereen praat er over. 


"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg] 
 
4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM? 

Facebook, Instagram, LinkedIn en op een heel laag pitje Twitter. Ik vind het delen van foto's leuker en handiger vanuit mijn werkzaamheden.


5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST? 

NU.nl, pinterest, heel veel mode merken sites, mode blogs en natuurlijk mijn Social Media.


6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT. 

Geen nieuwtje maar check out Global Styling voor meer over mij en mijn werkzaamheden. 

 

Volg Saskia op Facebook, Twitter en Instagram.

 

- Juli 2014

 

AWINK Websolutions