PR TALK MET... Roel van der Krabben

facebook

Roel van der Krabben | Eigenaar Manify

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Roel van der Krabben.

Roel van der Krabben is ondernemer in hart en nieren. Hij is de opgerichter van Manify, het stijlvolle online magazine voor de moderne fashionable man. Een Manifier kan hier alles lezen over Travel, Health, Gadgets, en Fashion met een vleugje Woman. Maar je kan Roel ook tegenkomen als gastblogger bij verschillende websites waar hij zijn kennis deelt over onder andere online marketing, web analytics en SEO. Roel is namelijk online marketing manager bij Etrias en heeft het online marketingbureau Krapau opgericht waar hij zich inzit voor kleine ondernemingen die ondersteuning nodig hebben bij online marketing. Lees hieronder hoe Roel als online marketing expert over PR denkt en hoe hij het toepast op Manify...

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Nee, niet helemaal. Natuurlijk is PR een essentieel onderdeel. Maar met een origineel en creatief concept kun je aan je PR werken zonder dat het geld hoeft te kosten. Als het om mijn laatste eurootjes zou gaan zou ik deze eerder besteden aan een innovatief product of dienst.


2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE VAN DE LAATSTE TIJD?

Pfiew.. Je wordt overspoelt met goede PR. Laat ik even naar afgelopen jaar kijken. Coca cola met 'Share a Coke' vond ik goed. De juichpakken van JUMBO natuurlijk. Sterk vond ik ook Adidas die 'ineens een winkeltje in Argentinië vond" met enkel vintage spullen. In een klap viral natuurlijk. 

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Ik denk het ook niet. Je moet iets nieuws bieden, stand out. Je moet opvallen in het bos der blogs. Dat doe je niet door normaal te zijn. Met Manify proberen we dat natuurlijk altijd te doen. Ikzelf als persoon daarentegen ben totaal niet zo. Het Brabantse doe maar gewoon... is op mijn lijf geschreven. 


4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR?

Met de groei van internet wordt alles beter meetbaar en transparanter. Dat dwingt ook de traditionele marketing en PR om beter aan te tonen wat zij daadwerkelijk bijdragen. Doordat dit beter inzichtelijk is zul je ook meer crossmediaal gaan zien. Iets waar wij als online magazine natuurlijk erg op hopen!

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Facebook, Twitter en Instagram. Het standaard rijtje denk ik. Elk kanaal heeft een ander doel. Facebook wordt meer gebruikt als de oude RSS feed. Mensen op de hoogte houden van onze content. Twitter, daar gaan we meer het gesprek aan met mensen. Instagram is meer een soort van branding kanaal. Je kunt hier een beeld  van jezelf creëren dat je op andere kanalen niet kan. 


6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

We doen niet echt veel met nieuws. We hebben redelijk goed contact met een aantal PR bureaus en merken zelf. Natuurlijk zijn er inspiratiebronnen, die we vooral in buitenlandse magazines vinden. Daarnaast kijken we wat er om ons heen gebeurd. Een soort van trendwatching dus. 


7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Natuurlijk pak ik dat momentje even! Naast Manify zijn we druk bezig andere concepten op te zetten. Ladify is het logische vervolg op Manify dat sinds een aantal maanden loopt. Komende maand wordt ons derde concept gelanceerd: Yelling! Niet alleen een tof woord. Het wordt een plaats voor de wat jongere internetter met humor, opmerkelijkheden en leuke snuisterijen.

 

Wil jij verder op de hoogte blijven van Roel? Volg hem dan op Twitter en Facebook. Volg ook Manify op Instagram, TwitterFacebook en houdt de mannen Manify in de gaten op de gastblog van JD Sports. 

 

#MADEBYPR

- Maart 2015

AWINK Websolutions