PR TALK MET... Noeska Pak

facebook

Noeska Pak | CEO Health Agency O&ganic, PR manager, Hormoonfactor trainer

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Noeska Pak.

Noeska Pak is een bezig en lenig bijtje. Van mode naar voeding en van turnen naar yoga, deze dame kan alles. Na vier jaar Fashion & Management te hebben gestudeerd aan AMFI waar zij zich specialiseerde in Brand & Communications en Research & Management was Noeska drie jaar actief in de modewereld. In de tussentijd kreeg ze steeds meer interesse in gezonde voeding en begon ze aan een nieuwe opleiding en mag zichzelf nu hormoonfactor trainer noemen. Sinds kort heeft ze samen met haar compagnon een eigen bedrijf genaamd O&ganic, een Health Agency. Lees hier haar antwoorden op onze PR vragen.

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

Ja, in zekere zin wel. Je kunt nog zo goed bouwen en werken aan een product of dienst, maar als je niet zichtbaar bent voor je publiek dan is de kans groot dat er weinig gebeurt. Wij werken business to business. De strategie om hier bekendheid op te bouwen werkt anders, maar ook hier blijft het belangrijk om je merk goed in de consumentenmarkt te laten zien. Het wekt vertrouwen wanneer je merk/bedrijf bekendheid heeft en een goede associatie kent.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Wow, moeilijk. Er zijn zoveel goede dingen gedaan. Ik vond het filmpje over de veiligheidsregels in een vliegtuig van Virgin echt een hele mooie PR stunt. Ik kreeg direct een fijn, veilig en warm gevoel bij de maatschappij. Precies wat ze willen natuurlijk. Maar ook een heel goed voorbeeld van nu is Adidas. Zij organiseren 'boost your run' vanuit de grote Run2day winkels in Nederland. Stadswild als trainingsorganisatie faciliteert de runs. Er komen heel veel gemotiveerde runners op af. Mooi om te zien!

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

Mijn mening is vooral dat je uniek moet zijn in de persoon die jij echt bent. Wanneer je dicht bij jezelf blijft en daarmee in het diepe duikt dan onderscheid je je sowieso van de rest. En iedereen is een beetje gek, dus laat dat ook zien. Daarmee ben je echt en dat is de beste PR die je kunt verrichten.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Ja PR is heel erg aan het veranderen. Eerlijk is eerlijk, even genoemd worden in een magazine is minder bijzonder dan het was. Ook omdat "offline" zijn waarde aan het verliezen is. Jammer, maar zo gaat het. Mijn kijk op PR is dat je als merk/bedrijf veel meer op zoek bent naar een ondersteunende en meedenkende schakel. Het PR bureau dat zich bij je aansluit dient te voelen als achterban. Het zou bijvoorbeeld heel fijn zijn als ze taken uit handen nemen en kunnen faciliteren op het gebied van communicatie en events. In mijn optiek gaan we sowieso veel meer toe naar het creëren van een beleving. Waarde toevoegen. Ik merk het met ons bedrijf O&ganic dat wij als agentschap/management een faciliterende rol hebben en dat juist hier enorm veel behoefte aan is, zowel bij de experts die wij in ons bestand hebben als bij de bedrijven waar we binnen komen.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ja mooie quote van Mark. Ik heb al heel vroeg geleerd in mijn opleiding dat Social Media werkt omdat "people want to be cool to their friends". Zelf wil ik niet 'cool' zijn, maar wel kennis geven en laten weten waar ik mee bezig ben. Dat vind ik erg leuk. Met ons bedrijf O&ganic zijn we nog zoekende naar de rol in Social Media. We werken Business to Business, het is belangrijk dat je zichtbaar bent, maar minder dan wanneer je B2C werkt. Via Instagram houden we het heel persoonlijk en zijn het voortdurend snapshots van onszelf en de plekken waar we komen. Dit werkt wel heel goed om de consument scherp te houden en via deze weg weer nieuwe potentiële klanten binnen te halen. Via Facebook kun je goed contact onderhouden met de kleine bedrijven met wie je samenwerkt, dat vind ik erg leuk en werkt goed. We laten graag zien wat we doen, daar zijn we trots op. Zo werkt het voor ons nu heel goed. Laten zien waar we mee bezig zijn en wat we willen bereiken. Het effect van kwetsbaarheid en transparantie is dat je omgeving je hier graag bij helpt en we voortdurend tips, contacten en mogelijk nieuwe opdrachten krijgen aangereikt.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Mijn belangrijkste nieuwsbronnen zijn de krant en zeker Social Media. Ik kijk geen tv en zit zelden op sites als nu.nl. Ik heb daar niks mee. Ik volg het nieuws en vind het belangrijk, maar ik vind het nog fijner om bij mijn ouders te komen en met mijn vader te kletsen en discussiëren over alles wat er in de wereld gebeurt. Mijn vader werkt bij het AD dus deze man weet werkelijk waar alles.

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Er is altijd nieuws! Mijn partner Lara en ik zijn met O&ganic hard bezig om voet aan de grond te krijgen bij de corporate bedrijven. Met O&ganic Health Agency zijn wij het agentschap of management van veel health experts die zich specialiseren in trainingen, lezingen en presentaties op het gebied van voeding, beweging (sport) en mind. Het zijn stuk voor stuk geweldige mensen die wij weg zetten in het bedrijfsleven. We hebben lezingen gedaan bij Nationale Nederlanden, Inovasion en Entrepreneurs' Organization. We maken een op maat gemaakte training/lezing voor een bedrijf en willen hiermee de werknemers bewuster laten worden. Dit kan en mag hip & sexy! 'Gezond willen zijn' en 'gezond voelen' moet meer gaan 'leven' op de werkvloer, zodat werknemers goed in hun vel komen te zitten, efficiënter zijn, veel minder vaak ziek [burn-out] en met veel meer plezier naar hun werk gaan. Omdat werkgevers hierin een belangrijke rol spelen ontwikkelen we op dit moment grote health programma's, samengesteld door o.a. de experts waarmee we werken, die bedrijven kunnen implementeren in hun bedrijfscultuur. Dit bespaart grote bedrijven miljoenen euro's op ziekteverzuim en bespaart de werknemer zelf enorm veel ziektekosten. Belangrijker nog is dat mensen echt gelukkiger worden en veel meer plezier krijgen in het werk dat ze doen. Daar willen we naar toe. Binnenkort zetten we een spreker weg bij Heineken en gaan we smoothies maken. Er is dus duidelijk behoefte aan meer gezonde faciliteiten en daar gaan wij voor zorgen!

 

Volg Noeska via LinkedIn, Instagram en Twitter

 

- Mei 2014

AWINK Websolutions