PR TALK MET... Nadia Palesa

facebook

Nadia Palesa | Presentatrice, actrice en model

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Nadia Palesa.

Nadia Palesa Poeschmann werd geboren in Lesotho, Afrika, maar groeide op in Nijmegen. Op haar 16e werd ze gescout door een fotograaf. Na het afronden van de VWO vertrok ze naar Parijs waar haar carrière als model begon. Ze reisde twee jaar lang de hele wereld over. Na gewoond te hebben in het buitenland keerde ze terug naar Nederland om naast haar modellenwerk de studie 'Media & Cultuur' aan de UVA te volgen.

In 2008 maakte zij haar debut op televisie; ze presenteerde het Veronica programma Trick & Treat en werkte bij de VARA als camjo, reporter en redacteur voor het jongerenplatvorm Blikvoer. Vervolgens was ze onder andere te zien in het RTL programma 'Films en Sterren' en de serie 'Moordvrouwen' op Net5. Daarnaast was ze een van de gezichten van MTV.

Momenteel werkt ze als verslaggever bij PowNews en heeft ze een aantal nieuwe projecten lopen. Meer hierover lees je in onze PR talk met Nadia.

photo

 

1. "BRANDING IS SO IMPORTANT, I HAVE TO DO IT MYSELF" [DONALD G. TRUMP] HOE BELANGRIJK IS PR VOOR JOU?

PR is zeer belangrijk. Je kunt daar wel bepaalde keuzes in maken, maar het is ook iets wat je overkomt door dingen te doen die je leuk vind. Het heeft deels te maken met de programma's die je presenteert bijvoorbeeld of de zender waar je voor werkt of het vriendje waar je verliefd op wordt. Van Powned, de omroep waar ik o.a voor werk, vindt bijvoorbeeld iedereen wel wat van en dus ook van degenen die daarvoor werken. Belangrijk is dat je 'top of mind' bent zodat mensen aan je denken bij nieuwe projecten. Als mensen je niet kunnen vinden kunnen ze je niet vragen, daarom is ook vindbaarheid belangrijk. 

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Coca Cola die de Kerstman heeft bedacht! In de jaren '30 gebeurde dit. Wat 'n grap. 

 

3. "IF YOU DON'T LIKE WHAT'S BEING SAID, CHANGE THE CONVERSATION" [DON DRAPER, MAD MEN] OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Alles, iemand kan een totaal product van PR zijn, ik denk wel dat het belangrijk is bij je kern te blijven en te bedenken hoe je wilt dat mensen je ontvangen. Hoe je bij ze binnenkomt als het ware. Kijk naar talentshows, hoe iemand binnenkomt en een product wordt van een populaire cultuur. Een stukje eenheidsworst. Of hoe PR ook binnen de muziek een rol speelt, de popsterren moeten gelijk naar de gym ect. Daarom vind ik Adele een enfant terrible, heerlijk. 

 

4. "THE QUESTION ISN'T 'WHAT DO WE WANT TO KNOW ABOUT PEOPLE'. IT'S 'WHAT DO PEOPLE WANT TO TELL ABOUT THERESELVES'" [MARK ZUCKERBERG] WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE EN WAAROM?

Facebook, Twitter en LinkedIn. Gek genoeg krijg ik meer klussen via Facebook dan LinkedIn! Ik merk dat Facebook toch nog steeds leeft! Ook scout ik wel eens nieuwe talenten op Facebook voor het talenten- & productiebureau State of Talent. Echt top! Facebook is ook handig om wat tips te krijgen, zoals wie kent een een goede garage, en dan heb ik gelijk keuze uit tien! 

Twitter gebruik ik voor nieuws en roddels en LinkedIn voor het serieuzere werk. Ik vind het ook raar dat mensen random allemaal verzoeken sturen op LinkedIn, die accepteer ik alleen als er een goed verhaal bij zit. Daarnaast heb ik ook nog een instagram account (nadiapalesaa), heerlijk kijken en lekker simpel. 

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Nu.nl, Twitter, powned.tv, youtube, geenstijl en uitzending gemist.

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Zekers; er is eindelijk weer een nieuw motorprogramma en ik presenteer dat: Motoplusroadtrip, elke zondag op RTL 7 om 17:30 uur. Verder ben ik vanaf november te zien in een nieuw seizoen SNOW MAGAZINE. Ook een leuke kijktip: PowNews, elke doordeweekse dag [behalve op champions league dagen] op Nederland 3 om 22:45 uur. Ik werk part time voor PowNews dus ben daar ook te zien als verslaggever!

Daarnaast wil ik graag attenderen op het talenten & productiebureau State of Talent, wij hebben talenten in de vorm van (semi) acteurs, dansers, hostessen, gastvrouwen, modellen en enkele dj's. Deze zetten wij in op beurzen, modeshows, evenementen, (bedrijfs)feesten, commercials, tv en shoots. We hebben onder andere gewerkt voor: Sheila de Vries, DDB, Oona - PR, Corrino's, Sensation, YC Jewels, Oger, River Island, Club Abe, Rituals etc. Indien je meer informatie wil ontvangen, mail naar: info@stateoftalent.nl 

 

Volg Nadia via TwitterFacebookInstagram en LinkedIn.


- April 2014

 

AWINK Websolutions