PR TALK MET... Melanie van Gelderen-Butter

facebook

Melanie van Gelderen-Butter | PR Manager 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Melanie van Gelderen-Butter.

Met meer dan 10 jaar ervaring in public relations en communicatie is Melanie van Gelderen-Butter een PR vrouw in hart en nieren. Sinds 2008 werkt Melanie als PR Manager voor de 538Groep, waar radiostation Radio 538 en jeugd station SLAM!FM onder vallen. Daarnaast runt ze tussen 2005 en 2010 haar eigen bedrijf Famous Agency waar ze zich specialiseert in PR voor de Dance scene. Namen als Chuckie, Real El Canario en events als Mystery Land en Sensation heeft ze voorzien van PR. In mei wacht haar weer een nieuw avontuur vol PR en die liefde ervoor zal niet snel verdwijnen want zoals ze zelf zegt; "Ik hou van PR en PR houdt van mij."

Lees hier haar antwoorden op de PR vragen die wij haar stelden.

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

 1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

Zeker! Al kan je ook zonder dollars PR genereren. PR is denk ik wel de belangrijkste factor van je bedrijf en dit wordt nog regelmatig onderschat. Er wordt vaak juist bezuinigd op PR, omdat het geen harde knaken binnenhaalt. Ik hou van PR en PR houdt van mij.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

De Zeemancase, tijdens Fashion Week vond ik persoonlijk een geweldige PR-stunt. Een die mij nog altijd bijblijft. Daarnaast vind ik selectieve kleinschalige PR, zonder groot te blazen het meest krachtigst. Zo nu en dan oppoppen in de media, met mooie echte boodschappen waar mensen zichzelf mee kunnen identificeren.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

Ik denk dat normal niet de juiste bewoording is. Want echte authenticiteit, wat 'normal' in het kwadraat is, brengt je juist op de hoogste positie. Als je dit niet goed kan uiten, heb je inderdaad een 'tool' nodig om de aandacht naar jezelf te krijgen. Maar uiteindelijk blijft echtheid het sterkst en overleeft het langst. 

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Ik merk nu al een grote verandering. Het gaat allereerst nog sneller dan ooit, maar daardoor is er ook juist weer behoefte aan langetermijnvisie. Het PR-stuk waar ik zelf in gespecialiseerd ben (personal branding) is steeds meer upcomming. Door o.a. Social Media zijn de drijvende krachten van bedrijven meer zichtbaar en is er meer behoefte aan die persoonlijke touch. Er is meer behoefte aan echtheid en transparantie. 

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Zakelijk Twitter en LinkedIn en persoonlijk Facebook, Instagram en Pinterest. Ik vind in de drukte van mijn leven het fijn dat ik op Facebook even de mensen waar ik van hou kan spreken en kan zien waar ze mee bezig zijn. Al zet ik hem ook geregeld uit om de informatiestress een beetje tegen te gaan. ;) Instagram plaats ik mijn privéfoto's op en accepteer daar alleen close mensen als 'vriend'. Pinterest vind ik super handig voor als je bijvoorbeeld je huis verbouwt of restyled - wat bij mij inmiddels een hobby is geworden... De mooiste ideeën kan je daar opdoen. Twitter vind ik een goed medium om mooie boodschappen de wereld in te brengen. LinkedIn is een mooi platform voor relaties en via daar krijg ik ook geregeld opdrachten aangeboden.


6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Social Media, Nu.nl, FD, Persberichten, maar ook tijdschriften, inspirerende blogs of nieuws om mij heen.

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Zeker! Na vijf jaar met veel liefde de PR manager van Radio 538 en SLAM!FM te zijn geweest,  ga ik vanaf mei mijn eigen bedrijf Star Troopers Enterprise verder uitbouwen. Ik geloof in het talent van mensen en dat dit een hoger doel heeft voor de maatschappij. De expertise van Star Troopers is dan ook personal branding PR. Strategisch een beweging ontwikkelen die een merk (persoon of bedrijf) beter kan laten 'shinen', nieuwe impulsen geeft, leiderschap in de markt demonstreert, spirit geeft in de business en uiteindelijk maatschappelijke betekenis geeft. Ik noem het zelf ook wel: 'rockstar publicity voor business leaders'. Website is in de maak.

 

Volg Melanie via Twitter en LinkedIn.


- April 2014

AWINK Websolutions