PR TALK MET... Laura Ponticorvo

facebook

Laura Ponticorvo | TV personality & Blogger

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Laura Ponticorvo.

Laura Ponticorvo, een echte Italiaanse schone. Deze dame heeft niet alleen bloedmooie looks, maar ze bezit ook zang en dans skills. Zo is ze in 2008 afgestudeerd aan de dansacademie Lucia Marthas en eindigde ze bij de laatste vijf vrouwen van het programma X factor. Haar deelname aan het programma 'Mijn Vieze, Vette, Vervelende Verloofde' zette Laura echt op de kaart. Weken lang hield ze haar familie voor de gek met het feit dat ze zou gaan trouwen met een vent die door iedereen om haar heen werd verafschuwd. Ze overtuigde en won maar liefst €50.000,- waarvan de helft voor haar familie was. Dit laat zien dat Laura een hart van goud heeft. Ze deed niet voor niks mee aan het programma, 'Because I am a girl: Knock Out'. Boksend vocht zij tegen drie andere bekende strijders in de ring voor de jonge vrouwen en meisjes in ontwikkelingslanden die dit zelf niet kunnen. Maar waar Laura's passie op dit moment echt ligt is, presenteren. Zo omschrijft ze op haar blog: "Ik ben nou eenmaal een showdier en kom echt tot leven zodra ik op de bühne sta - het maakt niet uit wat voor één -." Benieuwd naar Laura? Neem dan eens een kijkje op haar blog en lees nu eerst hoe zij antwoord geeft op 6 pittige PR vragen.

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Ik denk wel zeker dat PR je kunt helpen qua imago! Stel je hebt een slecht imago en er wordt heel anders over je gesproken dan wie je in werkelijkheid bent. Dat kan erg vervelend zijn en je wilt dan het liefst van alle daken af schreeuwen dat je niet zo bent als mensen denken! Tegenwoordig heb je toch zoveel roddels. Door middel van PR kan je je ware jij laten zien vind ik! PR generen is puur vergroten en verbreden wie jij bent. Dus stel je doet iets voor een goed doel, wat enorm gewaardeerd kan worden door Nederland dan wil je natuurlijk wel dat het over komt en gezien wordt! Zodat je je ware persoon, zonder alle roddels, kunt laten zien!

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Je moet het zelf blijven doen. Als je niks eraan doet, en alleen maar thuis op de bank zit, dan komt het niet op je pad. Ik geloof er heel erg in dat hard werken beloond wordt en als je een droom hebt, kun je die naleven door niet op te geven, altijd door te blijven gaan en trouw te blijven aan je passie. En je door niets of niemand uit de weg te laten slaan. Want ups en downs heb je altijd in het leven, al helemaal in de showbusiness. En juist na alle downs, moet je doorgaan vind ik! Als je in jezelf gelooft en jezelf ervan overtuigd dat het je gaat lukken, dan lukt het ook! Ik geloof heel erg in het affirmeren. The Secret. Als jij denkt dat het lukt, dan lukt het ook! En het is erg belangrijk om je gezicht op de kaart te houden als je er al bent geweest, want je bent anders zo vergeten! Dus tegenwoordig helpt Social Media je al enorm. Als je een groot bereik hebt aan volgers, dan blijf je ze trouw en door het blijven posten van je allerdaagse dingetjes, komen er weer nieuwe volgers bij. En zolang je stijgt in volgers ben je dus wel leuk genoeg, want mensen willen je zien! Dus dat zie ik eigenlijk een klein beetje als bevestiging. En door de leuke comments, blijf je toch doorgaan, omdat er een grote groep je volgt en je echt leuk vindt. Dus niet opgeven en doorgaan! En zodra je een interview of een tv momentje kan pakken waar je volledig achterstaat, zeg ik dat je die kans moet grijpen! Zorg ervoor dat je niet vergeten wordt en dan wanneer de tijd rijp is komt jou shine moment!

 

3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Jeetje, de beste PR stunt allertijden!? Wat een moeilijke vraag. Nou heel plat en grof gezegd is het met Kim Kardashian wel ineens heel hard gegaan nadat er een Sex tape van haar is uitgelekt. Zo ver kun je dus ook gaan voor fame en toch heeft het voor haar echt gewerkt! Kijk waar ze nu staat, en wat ze allemaal er aan heeft over gehouden! In één klap kende iedereen haar! Dus dat was voor haar denk ik de allerbeste PR stunt ter alle tijden!!

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik ben enorm actief op Instagram. Instagram blijft maar groeien en groeien en werkelijk iedereen zit erop. De allergrootste Amerikaanse sterren zitten er zelfs op! En ik vind instagram ook echt leuk. Je volgt gewoon zelf wie je leuk vindt, en van die persoon zie je dan ook alle foto's die die persoon deelt met de wereld. Ik vind het erg leuk. Je kan reageren, je kan liken en je kan zelfs goede connecties op doen! Via Instagram ben ik al super leuke samenwerkingen aangegaan. Dus je kan ook als persoon, tv persoonlijkheid of blogger enorm groeien want je kan laten zien wat je wil dat gezien wordt, waardoor er deuren open gaan voor je. Ook heb ik Twitter en Facebook, maar daar heb ik persoonlijk minder mee. Ik vind Facebook veel negatiever dan instagram qua reacties. En twitter vind ik zelf super saai! haha.. Maar goed it's a part of the job!

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

De laatste tijd zit ik ontzettend vaak op BOOHOO.COM! Super leuke site waar je voor weinig geld ontzettende leuke fashionable spulletjes kunt vinden! NELLY.COM zit ik ook vaak op! haha dus weer fashion! Ik ben gewoon een shopaholic denk ik haha... Laten we de H&M.NL er ook maar gelijk bij doen! Die drie check ik wekelijks!! Dan zit ik ook op JFTR.TV om op de hoogte te blijven van goede feesten en/of interviews van DJ's. Een online muziek channel en zelf presenteer ik ook voor dit bedrijf. En laten we als laatste dan toch Facebook erbij zetten want ik kijk elke dag wel eventjes, zodat ik berichtjes en comments kan beantwoorden. Ik probeer wel actief te blijven want ik krijg soms zoveel vragen en ik wil ze het liefst allemaal beantwoorden! :-)

 

6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Vanaf 28 december ben ik weer te zien in en nieuw RTL 4 programma. Wie opent het slot?. Een programma in samenwerking met Ardennen Etappe en het programma zal ontzettend grappig zijn, en je gaat zien dat we gaan strijden voor Stichting Heppy. Elke BN'er vormt een team met een familielid en ik vorm een team met mijn papa! :) Wij gaan samen strijden om een mooie vakantie te winnen voor ons gezin. Familie Vijfvinkel is het gezin van stichting Heppy waar wij ontzettend hard ons best voor gaan doen!! Je moet denken aan leuke wedstrijden onderling. Heel avontuurlijk en er gaan hilarische dingen gebeuren! Dus zeker leuk om te kijken. M'n pa is zo leuk!!:). Ik denk dat hij na dit programma veel vrouwen in Nederland achter zich aankrijgt:) haha!!

 

Volg Laura op Instagram, Twitter en neem een kijkje op haar Blog.

- November 2014

AWINK Websolutions