PR TALK MET... Kelly Camfferman

facebook

Kelly Camfferman | Goodfoodlove

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Kelly Camfferman.

Kelly is een echte foodlover, koken, schrijven over eten en uiteten gaan zijn dan ook haar favoriete bezigheden. Haar site Goodfoodlove is geboren uit haar liefde voor koken en de enorme reacties die ze kreeg op de foto's die ze ervan poste op Facebook en bestaat inmiddels alweer 1 jaar! Kelly verzamelt de lekkerste recepten voor je en maakt er smakelijke foto's van, het is bijna onmogelijk om niet te watertanden wanneer je een kijkje neemt op haar site. Lees hier hoe deze foodlover over PR denkt en bezoek daarna haar site om een heerlijke maaltijd uit te zoeken voor vanavond!

 

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

Jazeker! Dankzij PR kan je van die laatste dollar veel meer dollars maken. PR houdt de wereld draaiende maar zouden veel mensen zich dat beseffen? Sinds ik voor Goodfoodlove blog weet ik veel meer over PR, wat het voor je kan doen en hoe tof het is. Ik vind het een bijzonder leuke wereld.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Pfoe, lastig! Ik vind Oprah Winfrey een briljante, wandelende PR tool. Alles wat die vrouw aanprijst is binnen een paar uur uitverkocht, ongelofelijk. En de juichpakken van de Jumbo dan. Love 'em or hate 'em, maar eerlijk, het is wel rete slim. Een pak waar je voor spaart en ook nog eens €10,- op toelegt dat zó populair wordt dat mensen er via Marktplaats het vijfdubbele voor betalen. Dit zijn natuurlijk niet de 'standaard' PR cases, maar ik denk dat het wel een mooie afspiegeling is van wat er allemaal mogelijk is in de PR wereld.

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

Haha deze past wel bij mij! Ik ben wel in voor wat gekkigheid. Maar ik denk dat je op het gebied van PR niet té gek moet doen. Ik hou van leuke, creatieve acties, maar niet van raar doen om het raar doen. Tegenwoordig zie je juist de trend van het 'normaal doen', ook bij gerechten en restaurants. Waar het eerst niet gek genoeg kon qua smaakcombinaties en opmaak zie je nu steeds vaker dat een gerecht draait om pure smaken en ingrediënten van hoge kwaliteit. Op het gebied van eten en drinken ben ik daar zeker fan van.

 

4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Alles draait om experience. 'Gewoon' ergens een broodje eten is er niet meer bij, het moet een totaalbeleving zijn. Zowel in wat je bestelt ['biologisch kloostervarken' en 'aan de lijn gevangen tonijn'] als in het interieur van de zaak en hun manier van communiceren. De klant wordt steeds meer betrokken.

Ik zie dit ook heel erg terug in PR. Wanneer er een nieuw product gepresenteerd wordt gaat dat bijvoorbeeld samen met een workshop of diner, in plaats van dat alleen het product tentoongesteld wordt. Ik ben hier absoluut een voorstander van, ik ben nou eenmaal gek op belevingen. Op deze manier blijft het naar mijn mening ook veel beter hangen en wordt er meer binding met het product gecreëerd.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Goodfoodlove is actief op Facebook, Instagram, Twitter, Google + en Pinterest. Ik vind het belangrijk om aanwezig te zijn op social media omdat dit me dichter bij mijn lezers brengt: ze kunnen direct reageren of bijvoorbeeld zelf een foto plaatsen met hashtag #goodfoodlove, zodat ik kan zien wanneer ze iets van mijn blog gekookt hebben. Daarnaast gebruik ik social media niet alleen als uithangbord voor mijn blog, ik denk dat je dan verkeerd bezig bent. Je kan bij Goodfoodlove op elk kanaal wat anders verwachten, zodat je niet alleen maar dubbele dingen ziet wanneer je me overal volgt. Wel zo leuk toch!

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Oh van alles! Van persberichten die ik dagelijks ontvang tot chefs die ik spreek, events waar ik kom en dingen die ik op internet lees of in de horeca zie. Dit zijn ook allemaal dingen waar ik mijn inspiratie voor Goodfoodlove uit haal. Ik hoor en zie vaak nieuwe dingen in mijn omgeving waar ik enthousiast over ben en graag over schrijf.

 

7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Goodfoodlove bestond 3 juli 1 jaar en dat heb ik gevierd omdat ik het zó vet vind wat er allemaal is gebeurd in een jaar. Zoveel toffe mensen leren kennen, persevents bijgewoond, producten mogen testen en in restaurants mogen eten, dit had ik nooit voor mogelijk gehouden. Op mijn 'wishlist' voor mijn tweede blogjaar? Met stip op 1 een persreis, dat lijkt me zo gaaf!

 

Volg Kelly via Pinterest, FacebookTwitter en Instagram

 

- Juli 2014

 

AWINK Websolutions