PR TALK MET... Jeroen Nieuwenhuize

facebook

Jeroen Nieuwenhuize | DJ, Presentator en Voice-over

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Jeroen Nieuwenhuize.

We kennen Jeroen natuurlijk allemaal van z'n herkenbare, mannelijke radiostem. Naast de momenten dat we hem op de radio kunnen treffen is hij ook te horen als voice-over in filmcommercials en reclames. Iedereen kent het zwoele zinnetje 'Nu in de bioscoop' wel, ook dat is Jeroen! Maar naast dit alles kan Jeroen ook de presentatie van evenementen prima verzorgen. Artiesten aankondigen, de avond aan elkaar praten, niets is te gek want tussendoor gooit hij er ook nog een dj-set tegenaan. Een totaalpakket kan je dus wel zeggen. Wil je meer weten over de man achter deze talenten? Lees dan hier de antwoorden die Jeroen gaf op onze pittige PR vragen.

photo

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump] 

1. HOE BELANGRIJK IS PR VOOR JOU?

Ik vind het heel belangrijk dat je PR zoekt en doet op basis van echtheid. Mijn werk bestaat uit verschillende dingen die ik allemaal erg perfectionistisch aanpak. Het moet ook vaak meteen goed zijn. Geen tweede kans. Als ik daarmee bezig ben dan is een stukje 'uitventen' daarvan zeker van belang. Maar alleen als het echt is. Op een onbewoond eiland gaan zitten of van een duikplank springen op tv past niet in dat plaatje. Dat doe ik dus ook niet. Maar jurylid zijn op tv tijdens het nationaal songfestival heb ik wel omarmt omdat het mijn andere werk versterkt. Het moet relevant zijn wat je doet. Men oordeelt hard en als je van alles loopt te kirren in de media, verlies je vaak meer sympathie dan dat je ermee wint.

Ik ben overigens best bescheiden als het aankomt op het 'verkopen' van je skills. Dat opscheppen over je eigen winkel is niet Nederlands. In Amerika kom je daar prima mee weg. Sterker nog. Als je daar niet super trots van de daken schreeuwt dat je goed bent, wat moet een ander dan van je vinden?

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

"538 moet de ether in!" Dat was een guerrilla actie die eind jaren 90 werd opgezet. Het doel was om een etherfrequentie te bemachtigen maar de overheid was er toen doof voor. De luisteraars werd gevraagd in andere programma's [bij voorkeur publieke omroep] te gillen dat 538 de ether in moest. Dat werkte! Ik heb Paul de Leeuw wel eens geërgerd zien reageren op tv omdat er weer een fan van 538 doorheen gilde. Ik weet niet of het de beste ooit is geweest. Het claimen van de Kerstman door coca cola is ook een evergreen. Maar de 538 actie zorgde er nog meer voor dat ik daar ooit bij wilde horen.


"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men] 

3. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Het kan je maken of breken. Ik riep in het begin van mijn carrière maar wat in blaadjes als de Hitkrant. Bijvoorbeeld dat ik klassieke muziek wel kan waarderen. En dat ik een vriendin had. Daarvoor kon ik op kantoor bij  d'ERIKTEUR [Erik de Zwart] een lesje mediatraining verwachten. Dat waren dingen die ik niet moest roepen want het paste niet bij het imago van 538 en dus dat van mij.

Daar heb ik veel van geleerd. Niet dat je moet liegen maar dat je niet alles zomaar moet roepen. Zeker in de huidige tijd waarbij iets eeuwig op het internet blijft zweven is dat een waardevolle les geweest.

Ik vind Twitter zo'n voorbeeld. Veel mensen vergeten dat ze virtueel in een zaal staan met hun volgers. Ze pakken de microfoon en beginnen hun ongezouten mening te geven. De rest kijkt mee en hup, je staat op de telegraaf site. Dat blijft aan je plakken en omdat Twitter zo'n beperkt medium is, zijn de teksten vaak ongenuanceerd.


"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg] 

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik Twitter zo af en toe. Info over de top 40 en soms over mezelf. Facebook heb ik veel gebruikt maar ik heb dat sinds januari van dit jaar terug gesneden naar bijna niets. Mijn vrouw en ik zaten alleen nog maar met die telefoon in de hand. Ik hou van lange, diepe, fijne gesprekken en daar past 'vind ik leuk' niet bij als reactie.

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Er is niet een site die ik regelmatig bezoek. Er zijn er wel veel die ik wel eens raadpleeg. Google en Wiki zijn de twee tools die ik nooit meer zou willen missen. Wat een uitkomst! Je kunt altijd en overal op de hoogte zijn van hoe het zit. Geen discussies meer, opzoeken die boel!

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WILT DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Er zijn mooie dingen in de maak die ik op een later moment zeker ga promoten met een bijpassend PR momentje!

 

Volg Jeroen via Twitter en bezoek zijn website.

 

- Mei 2014

AWINK Websolutions