PR TALK MET... JAYH JAWSON

facebook

Zanger

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Jayh Jawson.

Jayh Jawson is een Nederlandse r&b zanger en producer uit Amsterdam. Je kent hem onder andere van zijn populaire top 40 hit "Mooie Dag", waar hij onlangs ook een dubbel platina voor ontving. Zijn doorbraak kwam toen hij het nummer "Wat Wil Je Doen" produceerde van The Partysquad. In 2009 tekende hij bij platenlabel Top Notch en lanceerde in 2011 zijn eigen album. Naast "Mooie Dag" heeft Jayh nog meer grote hits, zoals "Mijn Alles" en "Ik Ga Hard" in samenwerking met The Partysquad, Adje en Gers Pardoel. Jayh besteedt niet alleen veel aandacht aan zijn muziek, maar ook aan zijn uiterlijk. Vorige week donderdag mocht hij daarom de award "Best Style" in ontvangst nemen tijdens de FunX Awards. Reden genoeg dus om hem aan de tand te voelen over PR. 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

Ik denk dat PR ontzettend belangrijk is voor je imago. Dat is namelijk de plek en manier om jouw imago naar voren te laten komen.

 

2. Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Voor jou beslissen wat goed en fout is. De artiest moet zijn creatieve vrijheid behouden. Anders verliest hij/zij zijn/haar identiteit.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3. Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Vooral door mijn muziek probeer ik onder de aandacht te blijven. En daarnaast gebruik ik natuurlijk social media.

 

4. Wat is volgens jou de beste PR-stunt allertijden?

Ik weet niet of er slechts een beste PR-stunt bestaat. Maar naar mijn mening is een succesvolle PR-stunt eentje die vanzelf viral gaat. Dus zich onder de mensen verspreidt zonder dat hierom gevraagd wordt door bedrijven. De mensen vinden het zo tof dat ze het zelf willen delen.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. Welke social media gebruik je, en waarom?

Youtube, instagram, Facebook en twitter. Vooral omdat het als artiest belangrijk is om hierop aanwezig te zijn. Als ik geen artiest was zou ik niet op social media zitten, denk ik.

 

6. Hoe inspireer jij jezelf?

Door nieuwe inpulsen te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door muziek van anderen te luisteren, concerten te bezoeken of door gebeurtenissen in mijn leven.

 

7. Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Ik heb een nieuwe single uit genaamd "Je lijkt op iemand". Bekijk de single op YouTube, download hem op iTunes en beluister hem op Spotify. 

AWINK Websolutions