PR TALK MET... GIOVANNI LAISINA

facebook

Stylist & personal shopper

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Giovanni Laisina.

Giovanni is all about fashion. De fashion stylist geeft stylingsadvies aan onder andere Lange Frans, Kim Feenstra, de meidengroep TP4Y en de populaire boyband B-Brave. Hij is naast fashion stylist ook de personal shopper van top DJ's, artiesten en topsporters in het binnen- en buitenland. Iedere maand is Giovanni guestblogger bij JD Sports, waar hij exclusiefe stylingsadviezen geeft over sneakers. Wij waren benieuwd naar zijn visie op PR...

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men] 

1. Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

PR is een heel groot en belangrijk deel van iemands imago. En vandaag de dag is bijvoorbeeld social media een hele sterke PR-tool die je ook nog eens in eigen handen hebt. Je kan jezelf presenteren hoe je wilt en hebt in eigen handen wat je mensen laat zien. Social media heeft mij persoonlijk geen windeieren gelegd.  

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump] 

2. Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?  

Door altijd wat van me te laten horen via mijn social media kanalen. Er is altijd wel ergens wat van mij te zien. Ik heb voor mezelf ook gemerkt wat werkt. Dus post ik de juiste mix van zakelijk en privé.

 

3. Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?

Ik vond de ALS Icebucket Challenge wel een hele sterke PR-stunt. Wereldwijd werd dit door iedereen opgepakt. Van high profile celebs tot de buurman waarvan je het niet zou verwachten. Uiteindelijk heeft deze actie iets van $115 miljoen opgeleverd. Best knap toch?

 

"Publicity is absolutely critical. A good PR story is infinitely more effective than a front page ad." [RichardBranson]

4. Wanneer is er volgens jou een win-win situatie bij een samenwerking tussen een PR-bureau en een influencer?

Wanneer beide partijen er baat bij hebben. Er zijn natuurlijk heel veel PR-bureaus en influencers etc. iedereen wordt van alle kanten benaderd. Ik denk dat beide partijen selectief moeten zijn en kijken of iets daadwerkelijk past bij de influencer en zijn of haar doelgroep.

 

5. Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Vooral bij endorsement klakkeloos aan jan en alleman weggeven. Daar heeft niemand iets aan. Zoals ik al eerder zei denk ik dat het belangrijk is om te kijken wat bij wie past. Uiteindelijk zullen die samenwerkingen vruchten afwerpen.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

6. Welke social media kanalen gebruik je, en waarom?

Instagram om mijn volgers een kijkje te geven in mijn dagelijks leven en wat mij inspireert. Via Twitter heb ik dagelijks contact met mijn volgers over van alles en nog wat. Ik vind het belangrijk om de connectie te houden met mijn doelgroep. Facebook gebruik ik alleen zakelijk. En op Snapchat laat ik via filmpjes mijn volgers meekijken achter de schermen bij shoots maar ook als ik gewoon lekker aan het chillen ben met vrienden.

 

7. Van welke websites haal jij je inspiratie vandaan? 

Tijdens de internationale fashionweeks bekijk ik meestal alle show foto's via www.vogue.co.uk, verder vind ik het heerlijk om op www.mailonline.co.uk te kijken. Hier lees je alle roddels over de celebrities en zie ik meteen wat ze dragen. Verder struin ik Pinterest af en neem ik zo nu en dan een kijkje op verschillende streetstyle blogs.

 

8. Tot slot, heb je nog een nieuwtje dat jij graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment:

Ik ben samen met een van mijn beste vrienden, die tevens ook een artiest is die ik kleed bezig met een project genaamd 'When Stars Collide'. Ik kan er nog niet heel veel over zeggen maar het gaat super leuk worden. We zijn er heel druk mee bezig nu, dus to be continued... 

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van Giovanni? Volg hem dan op Twitter en Instagram. Lees zijn blog bij JD sports hier.

 

#MADEBYPR

AWINK Websolutions