PR TALK MET... Frank E Hollywood

facebook

Frank E Hollywood | Kunstenaar

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Frank E. Hollywood.

Frank E. Hollywood is sinds 2003 actief met exposities in en rond Amsterdam. Frank E. Hollywood is gefascineerd door vrouwen. Hij zoekt naar mooie, esthetische beelden van vrouwen die hij tot het onderwerp van zijn werk kan maken. Wat toevallig dat ons team alleen uit vrouwen bestaat, een 'match made in heaven' dus! Zijn kunstwerken herken je aan de felle kleuren, cartoonachtige plaatjes en vrouwen, heel veel vrouwen. Lees verder en kom erachter hoe deze artistieke en creatieve 'genius' over PR denkt. 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [don draper, mad men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

PR is een goede tool om je imago te versterken. Het is een soort booster dat dingen kan uitvergroten. Ik geloof zelf niet dat als je eenmaal bekend bent je middels PR je imago 180 graden kan doen draaien. Als je een imago hebt omarm deze dan liever dan te proberen van een 'bad guy' een 'good guy' te maken.


2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Blijf relevant, hierbij is timing een belangrijke factor. Alles valt en staat bij het momentum. Verder adviseer ik een proactieve houding aan te nemen ten opzichte van je publiek. Hierdoor kom je te weten wat er speelt onder je doelgroep. Dit geeft niet alleen inzicht in wat je goed doet maar ook wat je tekortkomingen zijn.


3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Ik heb wel een merk waarvan ik de marketing/PR waanzinnig goed vind, Dove. Al sinds 2004 loopt de 'Dove Campaign for Real Beauty'. Ik vind het prachtig om te zien dat tussen het geweld van duizenden andere identieke producten ze zich zo weten te onderscheiden.

Ze hebben een beeld van schoonheid omarmt dat toen niet conventioneel was in de media maar wat wel de realiteit was onder de doelgroep. Het is naast een goede marketing tool ook een boodschap die een maatschappelijk relevante kwestie aankaart. Wat is het schoonheidsideaal? Zelf werk ik ook altijd met esthetische beelden van schoonheid maar dat is niet te verwarren met werkelijke schoonheid.


"The question isn't 'what do we want to know about people'. It's 'what do people want to tell about thereselves'" [mark zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Facebook, Instagram en Pinterest zijn de voornaamste kanalen die ik gebruik. Twitter heb ik ook maar dat vind ik eigenlijk een stuk minder interessant omdat ik heel visueel ben ingesteld. Ook 140 leestekens vind ik een handicap. Al is de deelfactor die Twitter heeft dan wel weer prachtig. Dat zou in de vorm van een 'regram' ook automatisch moeten kunnen op instagram. Het zou het medium nog interessanter maken voor virals. Maar dat is mijn bescheiden mening.


5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Mijn eigen website en natuurlijk mijn Social Media kanalen.
Verder gebruik ik het internet meer voor nieuws feeds en deskresearch.


6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Genoeg nieuwe toffe dingen waar ik je graag alles over zou willen vertellen maar alles valt of staat bij timing. Daarnaast is ook het podium waarop je verkiest je nieuws bekend te maken erg belangrijk. Deze moet je heel zorgvuldig kiezen...

 

Volg Frank E Hollywood via Twitter, Facebook Pinterest en Instagram

 

-Juni 2014

AWINK Websolutions