PR TALK MET... EVERON JACKSON HOOI

facebook

Everon Jackson Hooi | Acteur

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Everon Jackson Hooi.

Bing Mauricius, Ciro Pieterszoon... Dat kan er maar één zijn, het is Everon Jackson Hooi!
Hij was acht jaar toen hij en zijn moeder de tropische temperaturen verruilde voor koude Nederlandse regenbuien. Dordrecht was de place to be. Na het behalen van zijn MAVO diploma besloot Everon de opleiding Audiovisuele Vormgeving te gaan volgen. Tijdens deze opleiding begon zijn passie voor acteren te groeien en was hij vooral daarmee bezig. Dit leverde hem een rol op in de dramaserie, De Erfenis. Twee jaar later was Everon te zien als stoere, eigenwijze en niet altijd even brave Bing in de dagelijkse Nederlandse serie Goede Tijden Slechte Tijden. In het echte leven is Everon een man met een hart van goud en zet hij zich sinds 1997 al in als vrijwilliger bij de Internationale Kinderhulp Nederland. Er staat weer wat nieuws op de planning. Wil je weten wat dat 'nieuws' is, lees dan hier verder...

 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men] 

 1. Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

PR kan je maken of breken. Uiteindelijk kan je zelf aan alles een eigen draai geven, zolang je maar de waarheid spreekt. Tegenwoordig geeft social media je daarin de kans om snel te reageren op bepaalde zaken. De waarheid en jezelf zijn is het beste wat er is.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump] 

 2. Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Als acteur van GTST hoef ik niet zoveel te doen om onder de aandacht te blijven. Ik ben bijna elke dag op de televisie te zien, wel als personage Bing natuurlijk. Ik vind het daarom wel leuk om af en toe aan diverse programma's mee te doen om toch mijn eigen karakter, persoonlijk te laten zien. Op zoek gaan naar aandacht doe ik niet, het moet op je pad komen.

 

3. Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?
Dat is echt De Grote Donorshow op BNN. Tijdens deze show werd er een nier van een vrouw met een hersentumor verloot onder drie nierpatiënten. De kijkers konden via een sms-bericht laten weten wie volgens hun het meeste recht had op die ene nier. Gelukkig bleek het om een stunt te gaan en wilde BNN met De Grote Donorshow aantonen dat het nog steeds erg moeilijk is om aan een donororgaan te komen. De stunt leverde veel awareness op die er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat er ruim 12.000 nieuwe donoren zich hebben aangemeld.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg] 

 4. Welke social media gebruik je, en waarom?

Ik maak gebruik van Facebook, Instagram en Twitter. Op nummer 1 staat wel echt Instagram, beelden zeggen meer dan woorden. Dit is wel echt persoonlijk, maar doe mij maar toch echt foto's. Van Twitter maak ik het minst gebruik. Ik tweet alleen als ik iets leuks te zeggen heb. Facebook is Facebook en dat blijft gewoon chill. Ik vind het platform super handig, vooral voor verjaardagen. 

 

5. Welke vijf apps gebruik jij het meest?

Facebook en Instagram natuurlijk. Candy Crush, LinkedIn en Nu.nl om op de hoogte te blijven van alle gebeurtenissen.

 

6. Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Er staan veel nieuwe dingen op de planning, helaas mag en kan ik hier nog niks over zeggen. Maar toch ga ik jullie de primeur geven... Ik kom dit jaar met een eigen onderbroekenlijn!

 

Wil jij op de hoogte blijven van Everon zijn onderbroekenlijn en andere nieuwtjes volg hem dan op Instagram, Facebook en Twitter

 

AWINK Websolutions