PR TALK MET... Eva Dusch

facebook

Eva Dusch | Journalist 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Eva Dusch.

Eva studeerde in 2012 af voor haar studie Journalistiek in Utrecht. Hierna ging ze aan de slag als freelancer en was ze onder andere werkzaam voor Styletoday en Team Peter Stigter. De afgelopen twee jaar werkte ze als features- en beauty editor bij Jackie. Wanneer we Eva vragen naar haar specialiteit, geeft ze het volgende antwoord: "mijn oneindige nieuwsgierigheid, ik ben altijd benieuwd naar wie mensen zijn en wat ze te vertellen hebben en opzoek naar leuke verhalen. En dat in combinatie met mijn nuchterheid, want in dit wereldje krijg je vaak genoeg te maken met hysterische mensen of situaties." Wij stelden Eva zes vragen over PR.

photo

"If I Was down to my last dollar, I would spend it on pr" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Ook zonder een cent te besteden aan PR, kun je goeie PR bedrijven. Het vraagt wellicht iets meer tijd, moeite en vooral social skills. Ik zou mijn laatste centen liever besteden aan een goed buitenfeest met al mijn vrienden.

 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Ik heb niet echt één beste. Maar ik vind dat James Franco heel slim en grappig omgaat met zijn eigen PR, zoals nu de zogenoemde 'francogate' (het 17-jarige meisje dat hij probeerde te versieren via Instagram). Heel de wereld heeft het erover. Het zou me niets verbazen als het een manier  is om zichzelf en zijn nieuwe film Palo Alto te promoten, waarin hij (toevallig?!) een vele jaren jongere studente verleidt.  Je weet het maar nooit met Franco.  

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Ha! Ik ben een groot fan van Kelly Cutrone en heb haar boeken ook gelezen. Ik vind dat ze met deze uitspraak gelijk heeft, want ze wil hiermee alleen maar aangeven dat je dicht bij jezelf moet blijven en je eigen koers moet (durven) varen en niet de weg moet bewandelen die anderen je opleggen.  Ik heb van huis uit ook altijd maar één les meegekregen: vertrouw op je gevoel, stick to your guns and it gets you everywhere you want and beyond! 


4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Een authentieke, persoonlijke en pure vorm van PR wordt steeds belangrijker. We willen steeds vaker weten wie de personen en gezichten achter een organisatie, product of initiatief zijn en een persoonlijke touch herkennen die ons raakt. Hierdoor voel je je er sneller mee verbonden en verkoopt het zichzelf. 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE EN WAAROM?

Ik gebruik Facebook en Instagram. Het leuke van Instagram vind ik dat je op deze manier bijvoorbeeld inspirerende mensen uit de bladenwereld van 'dichtbij' kunt volgen, zoals Carine Roitfeld en Caroline Issa. Daarnaast trekt het visuele me erg aan en sommige profielen kunnen je echt een feel good-kick geven, zoals mijn huidige favoriet @bonfirebeachkids.


6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Tijdschriften, social media, websites en de mensen om mij heen. En ook vaak in die volgorde. Alles wat ik op een dag gezien, gehoord of gelezen heb bespreek ik vervolgens weer met mijn vrienden en collega's.

 

TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

Ik zoek momenteel een nieuwe, uitdagende journalistieke baan! Als creatief, zelfstandig en enthousiast schrijver kan ik wellicht een goeie toevoeging zijn aan jouw team.

 

Volg Eva via Facebook en Instagram

AWINK Websolutions