PR TALK MET... Deniece Reid

facebook

Deniece Reid | WhatTheVogue.com

 

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Deniece Reid.

Deniece Reid is een pittige dame met een passie voor schrijven. Deze passie komt goed tot haar recht op haar blog, WhatTheVogue.com. Ze schrijft over beauty, fashion en lifestyle en af toe komen er ook een paar sappige roddels voorbij. Ze nodigt je met open armen uit om een kijkje te nemen op haar blog en je te wanen in de online wereld van WhatTheVogue maar lees eerst hoe zij antwoordt op een aantal scherpe PR vragen.

 

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET MET BILL GATES EENS?

PR is ongelofelijk belangrijk, dat is één ding wat zeker is! Business wise zou ik hier volmondig "ja" op antwoorden! Die laatste dollar kan er namelijk voor zorgen dat je onderneming in één keer een ongelofelijke boost krijgt en dat is natuurlijk de grootste droom van elke ondernemer. Bovendien zal die ene dollar zich blijven vermenigvuldigen tot een veel groter vermogen, mits je deze op de juiste wijze spendeert. Bill Gates kan het weten!
 

2. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR CASE ALLERTIJDEN?

Dat is natuurlijk de "echtscheiding" tussen Beyoncé en Jay-Z. Toen de kaartverkoop voor de onlangs gestartte "On The Run Tour" bleek tegen te vallen, ontstonden er ineens de geruchten dat het stel het samen niet veel langer vol zou houden. De cijfers schoten in één klap keihard omhoog. Wie wil er nou niet bij zijn geweest zo vlak voordat het Beyon-Z doek valt? Of het nou waar is of niet, het blijft een knap staaltje PR werk!"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. WAT IS JOUW MENING MET BETREKKING TOT DEZE QUOTE?

Daar ben ik het volledig mee eens! Als blogger merk ik maar al te goed; "mediocrity doesn't cut it". Je moet eruit springen en nét even iets anders zijn. Qua PR denk ik er net zo over. De indruk die je achterlaat met een bepaalde brand/product kan je maken of breken. Innovatie en authenticiteit is hierbij key! Bovendien: "The only normal people are the one's you don't know very well."


4. WAT GAAT ER VOLGENS JOU OP HET GEBIED VAN PR VERANDEREN? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

PR wordt steeds creatiever. Wie had vroeger ooit gedacht dat beauty bloggers op perstripjes naar Dubai zouden gaan om een flesje zonnebrandcrème te promoten? Het geeft een bepaald "wauw" gevoel wat enorm blijft hangen bij de doelgroep. In de toekomst voorspel ik; hele lucratieve blogger events en heel veel high tech. Lees: Hologram optredens tijdens pers evenementen en producten thuis ontvangen via een 3d printer. Wat betreft tips heb ik er niet veel meer dan de standaard richtlijnen: Analyseer je doelgroep en personaliseer de manier van promotie.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Voor WhatTheVogue.com ben ik actief op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en YouTube. Facebook, Twitter en YouTube gebruik ik voornamelijk om nieuws omtrent mijn blog uit te lichten. Je kunt daar bijvoorbeeld alle nieuwe artikelen, winacties en leuke nieuwtjes op het gebied van beauty, fashion en lifestyle terugvinden. Op Instagram en Pinterest daarentegen kom je juist wat meer persoonlijke dingen over mijn dagelijkse leven en interesses tegen.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Dat zijn absoluut Facebook en Twitter. Facebook voor alle nieuwsberichten die je ook terug kunt vinden tijdens het 8 uur journaal en Twitter als het gaat om het zakelijke aspect van mijn blog. Hoewel Twitter je beperkt tot het gebruiken van maximaal 140 tekens, heeft het mij al heel veel leuke opdrachten opgeleverd voor mijn blog. Mijn ochtenden beginnen dan ook met het bekijken van alle interessante tweets en status updates die voorbij zijn gekomen de afgelopen nacht.7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Op het moment heb ik niet per se een concreet nieuwtje, maar wel leuk om te weten is dat ik onlangs met mijn half jaar oude blog de 10.000 unieke bezoekers per maand heb aangetikt! Reden voor een feestje! Binnenkort leuke winacties en messages of grattitude op WhatTheVogue.com. Vergeet dus niet mijn blog goed in de gaten te houden!

 

Volg Deniece via Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.

 

-Augustus 2014

 

AWINK Websolutions