PR TALK MET... Dave Mantel

facebook

Dave Mantel | Acteur, fotograaf en filmmaker

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Dave Mantel.

Dave Mantel kennen we allemaal als soapy maar hij speelde ook in bioscoopfilms als Mannenharten en De Heineken Ontvoering en verschillende TV series. In 2005 studeerde Dave af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie als Acteur en Maker. Maar wat je niet weet is dat hij naast acteren ook prachtige foto's maakt. Hij specialiseert zich in fashion, straatfotografie en portretten. Wil je weten hoe deze duizendpoot denkt over PR, lees dan hier zijn antwoorden op onze PR vragen.

photo

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

1. HOE BELANGRIJK IS PR VOOR JOU?

PR is heel belangrijk. Als acteur vergroot goede PR je zichtbaarheid, je kansen op werk en je marktwaarde. Naast je kwaliteiten hangt hier veel van af, zeker in een kleine markt als Nederland. Je kan de sterren van de hemel spelen maar als niemand je ziet word je nergens voor gevraagd. Hetzelfde geld voor fotografie, je PR en netwerk is alles. Voor een acteur is het vaag waar product en persoon overlappen. Het belangrijkste van PR vind ik dat het altijd waarachtig moet blijven.

 

2. BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Eén van de beste PR campagnes die mij altijd is bijgebleven, is de campagne van BEN [Ik ben Ben, uit '99/'00]. Toen werd mobiele telefonie in Nederland beschikbaar en betaalbaar voor iedereen, maar nog belangrijker, BEN maakte het persoonlijk. Het begon met enkele posters door de stad en korte reclame momenten op TV met enkel de woorden 'BEN' en 'ik ben BEN'. Niemand wist nog wat het was, maar het nodigde uit, maakte nieuwsgierig. Daarnaast stelde BEN zich letterlijk voor met de gezichten van alle lagen en culturen uit de samenleving. BEN was iedereen en voor iedereen.  

 

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

3. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Goede PR is een must. Maar dit betekent niet dat een imago 'gecreëerd' moet worden. Echt goede PR en een waarachtig imago wordt gebouwd op de al aanwezige kwaliteiten, persoonlijkheid en kracht van het product. Het belangrijkste is hoe dit wordt uitgebouwd en zichtbaar wordt gemaakt.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE EN WAAROM?

Op Social Media ben ik vrij actief. Zowel voor mijn fotografie/film werk als voor mijn werk als acteur is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Facebook gebruik ik uitsluitend voor mijn fotografie, film en privé netwerk, terwijl mijn Twitter en Instagram open zijn voor iedereen. Daarnaast heb ik ook mijn fotografie website en een Vimeo account. Zeker als acteur ben je zelf je product. Twitter en Instagram zijn idealen media om [tot op zekere hoogte en gecontroleerd] je persoonlijk te laten zien aan een breed publiek. Eigenlijk een persoonlijk reclamebord van jezelf. Naast de persoonlijke inkijkjes op Twitter en Instagram, post ik ook twee keer in de week een selectie van m'n fotografie werk [fashion & buitenland fotografie], vaak met een kort, human interest, achtergrond verhaal erbij, wat naast PR voor m'n fotografie werk ook weer een meer geëngageerde kant van mezelf laat zien.

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JE HET MEEST? 

Nu.nl, Twitter, Instagram, editorial fashion sites en Vimeo

 

6. WELK NIEUWTJE ZOU JE GRAAG WILLEN DELEN?

Een teaser: Binnenkort ga ik een rol spelen in een nieuwe Nederlandse bioscoop film... waar ik verder nog niks over mag zeggen. Er staan een paar gave fotografie projecten op de stapel waaronder de Editorial foto's & het Lookbook voor de geweldige Nederlandse designer Jonathan Christopher Homme. En ik hoop ergens in 2014/2015 weer naar een conflictgebied [2de/3de wereld] af te reizen voor een fotografie project. Hoogst waarschijnlijk Afrika.

 

Volg Dave via Twitter, Instagram en Vimeo 


- April 2014

AWINK Websolutions