PR TALK MET... Brahim Fouradi

facebook

Brahim Fouradi | International A&R manager

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Brahim Fouradi.

Meet our rapper Brahim Fouradi! Sinds 2005 was hij samen met zijn broer Mohamed onderdeel van het Nederlandse rapduo 'Fouradi' onder de platenmaatschappij Walboomers. Één van zijn bekendere tracks zijn '1 Ding' en 'Flipmuziek'. Brahim startte in 2012 als Music Manager bij X-factor te Nederland en heeft inmiddels ons kikkerlandje verlaten. Deze man woont nu in Londen en is nota bene werkzaam als International Artist & Repertoire, oftwel A&R manager, bij Syco Entertainment. Je weet wel, het label van dé talentscout Simon Cowell, waar Brahim op het moment aan het televisieprogramma X-factor UK werkt. Wil je meer weten over deze succesvolle jongeman? Lees dan hier de antwoorden die Brahim gaf op onze PR vragen. 

photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. OP WELKE MANIER DENK JIJ DAT PR KAN BIJDRAGEN AAN IEMANDS IMAGO?

Ik denk dat een imago staat voor het totaalbeeld dat het publiek of een bepaald doelgroep van iemand heeft. Publiek/doelgroep bereik je onder meer met de juiste PR...dus volgens mij is het onmisbaar. Klein voorbeeldje: ik kan morgen een song van artiest X releasen. Song doet het goed, wordt veelvuldig op de radio's gedraaid. Luisteraars downloaden hierdoor. Of ze nou weten wat de titel is door de radio dj of door Shazam. Wat hebben we? Een hit, met artiest X. Wie is artiest X? Sterker nog, wat is artiest X? Is het een dj of gewoon een singer? Waar staat deze artiest voor? Allemaal dingen die we met de juiste PR bij de juiste consumenten kunnen krijgen. Hierdoor maken we het merk alleen maar groter en interessanter.

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

2. HOE ZORG JIJ ERVOOR DAT JE ONDER DE AANDACHT BLIJFT?

Ik hoef mezelf niet te branden. Maar ben wel betrokken bij de branding van vele artiesten. Je kan inderdaad een goede brandmanager hebben. Maar 80% zou je toch echt zelf moeten doen. Het is belangrijk om je social media goed en regelmatig bij te houden. Mensen baseren hun beeldvorming vaak op kleine dingen. Daarom is het goed om na te denken wat je allemaal zegt. Je weet nooit hoe het overkomt. Het is ook belangrijk jouw merk te associeren met dingen die erbij passen. Yellow Claw doet dit bijvoorbeeld heel erg goed. De boys tweeten en instagrammen regelmatig, en het zijn alleen maar dingen die hun doelgroep interesseert of waar ze zich mee kunnen associeren. Of het nou over een nieuwe single van een collega of over een bepaalde film gaat.

3. WAT IS VOLGENS JOU DE BESTE PR STUNT ALLERTIJDEN?

Beyonce's release 'Beyonce'. Ineens was er een compleet nieuw album te downloaden. Zonder aankondiging. En als dat niet genoeg was, zaten er ook nog eens 17 videoclips bij. Wat krijg je? Een van de meest gewilde artiesten heeft alles op 1 portal gezet. Ze stond binnen no time op #1 in 53 landen. En ze heeft misschien wel meer aandacht hiervoor gekregen dan alle voorgaande releases. Iedereen sprak erover. De meest belangrijke pers. En ze heeft ook nog eens een trend neergezet.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

4. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Prive: Facebook
Openbaar: Twitter en Instagram

Op Twitter en Instagram pleur ik alles wat ik met de rest van de wereld zou willen delen. En op Facebook komt voor mij alles samen, plus een stukje privacy met mijn eigen kring.

 

5. WELKE VIJF WEBSITES BEZOEK JIJ HET MEEST?

Youtube.comRap-up.com; omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in r&b/hiphop. Whalereport.com; Dit is de scanner voor worldwide itunes chart. Hypebeast.com en Upscalehype.com; Online clothing shops

 

6. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT.

De nieuwe Yellow Claw/Ayden single/videoclip 'Till it hurts' verscheen afgelopen zaterdag. Daar keek ik heel erg naar uit. Ik heb de song geschreven en doe het management van Ayden. Een 19-jarige zangeres uit Hoogeveen die echt hoge ogen zal gooien. Internationaal. Mark my words.

 

AWINK Websolutions