PR TALK MET... Barry Paf

facebook

Barry Paf | DJ, VJ en presentator

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Barry Paf.

Radio DJ Barry Paf wie kent hem niet. Hij is het levende bewijs van klein beginnen om groots te worden. Ooit begon hij als 12-jarige koffiejongen bij de publieke radio van Haaksbergen. Een jaar later ging hij bij diezelfde radiozender het popnieuws presenteren. Enkele jaren daarna stuurde hij Radio 538 demobandjes op, waaronder zijn eigen versie van de Top 40 [inclusief gejatte jingles]. Deze dappere actie werd beloond, Barry mocht het proberen in de kweekvijver van 538 en werd de jongste DJ van 538 ooit. Buiten radio maken om is Barry ook ambassadeur van Dance4life. Benieuwd naar zijn visie op de PR-wereld, lees hier dan verder...

photo

"If I was down to my last dollar, I would spend it on PR" [Bill Gates]

1. BEN JIJ HET HIERMEE EENS?

Als ik het vanuit mezelf bekijk, ben ik het er niet mee eens. Mijn laatste centen zal ik gebruiken om te eten, want gelukkig hebben we tegenwoordig internet en social media die voor gratis PR kunnen zorgen. Als ik het vanuit Radio 538 hoek bekijk, dan zou ik het geld wel inzetten voor PR. Ik zou het gebruiken voor zendtijd op de televisie, die in ruil daarvoor weer zendtijd krijgen op de radio. De zendtijd op televisie zal ik dan gebruiken om een gekke stunt uit te voeren waardoor we ieders aandacht krijgen. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat er weer geld binnen gehaald kan worden.

 

2. WELKE PR CASE IS JE BIJGEBLEVEN?

Dan ga ik toch voor de viral van Piet Paulusma. In het filmpje was te zien hoe Piet Paulusma geschept werd door een slippende auto zonder winterbanden tijdens het presenteren van het weer. De geruchten gingen dat hij echt aangereden zou zijn. Achteraf bleek het om een PR campagne te gaan van Kwik Fit waarmee ze mensen bewust wilden maken van de noodzaak van winterbanden. 

 

"Normal gets you nowhere" [Kelly Cutrone]

3. HOE DENK JIJ HIEROVER?

Helemaal waar! We leven tegenwoordig in een snelle wereld waarin je niet 'gewoon' kan zijn. Tuurlijk moet je jezelf blijven, dat is heel belangrijk. Hedendaags hebben we meer prikkels dan vroeger, nu moet je constant kiezen welke richting je opgaat. Om onderscheidend te zijn moet je nu met dingen komen die je bijblijven. Bijvoorbeeld winacties op social media, gekke filmpjes of foto's. Zolang het maar wel puur en echt is!

 

4. WELKE VERANDERINGEN DENK JIJ DAT ER GAAN OPTREDEN OP HET GEBIED VAN PR? EN HEB JE WELLICHT TIPS?

Wat ik merk is dat Free Publicity steeds groter en belangrijker gaat worden. Je ziet dat veel PR bureaus en merken met eigen gekke onderzoeken komen die dan weer gebruikt worden in de media. Te denken aan een condoomonderzoek, over groottes enzo. Wat betreft tips, op dit moment werken acties alleen echt als het naturel blijft. Mensen willen echtheid zien en niet meer voor de gek worden gehouden. Kies voor bewust commercieel. 

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. WELKE SOCIAL MEDIA GEBRUIK JE, EN WAAROM?

Ik gebruik Twitter, Facebook en Instagram. Op Twitter heb ik de meeste volgers, dit komt natuurlijk ook omdat ik deze gebruik tijdens mijn radioprogramma. Via Twitter kijk ik altijd wat de trending topics zijn, dit is wel handig voor onderwerpen tijdens mijn radiouitzending. Facebook is het meest persoonlijk van de drie qua posts, maar ook deze staat openbaar. Instagram vind ik tof omdat het echt puur alleen om de foto gaat. Deze zet ik dan ook uit naar Twitter en Facebook. Dat is wel echt een handige functie aan Instagram, je pakt ze meteen alle drie.

 

6. WAT ZIJN JOUW BELANGRIJKSTE NIEUWSBRONNEN?

Nieuws.google.nl bekijk ik dagelijks, dan heb je meteen al het nieuws van elke media. Natuurlijk bekijk ik ook radio.nl, en radiofreak.nl. Mediacourant voor al het nieuws uit medialand en nu.nl.

 

7. TOT SLOT, HEB JIJ NOG EEN NIEUWTJE DAT JE GRAAG WIL DELEN? PAK DAN NU JOUW PR MOMENT:

Die ga ik zeker even nemen. Deze maand kom ik met een nieuw radioprogramma, helaas kan ik er nog niet zoveel over vertellen. Wat ik wel kan melden is dat jullie op zaterdag en zondag extra lang kunnen luisteren naar Barry Paf van 15:00 tot 18:00 uur.

Volg Barry via Facebook, Twitter en Instagram

AWINK Websolutions