PR TALK MET AISHA

facebook

Zangeres I AM AISHA

Iedere week vragen wij een bekende Nederlander, influencer of blogger naar zijn of haar visie op PR. Deze week is de beurt aan Aisha.

De stoere Nederlandse RnB artieste I AM Aisha bracht onlangs haar nieuwe clip 'Bitches' uit van haar nieuwste EP 'GEISHA'. Aisha is opgegroeid met muzikaliteit en kent alle kneepjes van het vak door haar moeder Jetty Weels, die deel uitmaakte van de meidengroep Mai Tai. Aisha bouwde haar woonkamer om tot een studio en begon aan een solocarrière. In 2010 lanceerde zij haar eerste EP 'I AM AISHA'. Met haar opvallende uiterlijk, pittige persoonlijkheid, oprechte lyrics en harde beats steelt zij nu iedere show. Benieuwd wat haar visie is op PR? Lees dan hieronder verder... 

video
photo

"If you don't like what's being said, change the conversation" [Don Draper, Mad Men]

1. Op welke manier denk jij dat PR kan bijdragen aan iemands imago?

Ik denk sowieso dat PR jouw brand kan helpen groeien doordat je meer exposure krijgt, jouw doelgroep goed kunt bereiken en kunt achterhalen wat jouw doelgroep wilt, en dat geven. De creatieve minds samenvoegen en iets tofs bedenken.

 

2. Wat moeten PR-bureaus vooral laten volgens jou?

Het lijkt mij niet handig dat een PR-bureau zodanig dingen gaat veranderen aan jouw merk dat het niet meer authentiek is. Dus het moet echt blijven, dat voelen de mensen ook het meest. 

 

"Branding is so important, I have to do it myself" [Donald G. Trump]

3. Hoe zorg jij ervoor dat je onder de aandacht blijft?

Dat is iets waar ik zelf nog beter aan kan werken, vind ik. Ik denk dat het belangrijk is om het balletje altijd rollende te houden. Dus op het moment dat ik even geen muziek uitbreng, mijn video's toch op een andere manier de aandacht gevestigd houden. Hoe of wat is per persoon verschillend.

 

4. Wat is volgens jou de beste PR stunt allertijden?

Eén van de beste PR-stunts van de afgelopen jaren blijft toch wel de Kanye West moments. Kanye loopt bij grote awardshows het podium op om de winnende artiest en het toekijkende publiek even duidelijk te maken dat Beyoncé de award had moeten winnen. Geniaal natuurlijk! Want de volgende dag staat het wereldwijd in alle vormen van media.

 

"The question isn't 'What do we want to know about people'. It's 'What do people want to tell about thereselves'" [Mark Zuckerberg]

5. Welke social media gebruik je, en waarom?

Ik gebruik Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat. Ik gebruik deze omdat ik ze leuk vind en omdat ik contact wil houden met mijn liefhebbers en haters.

 

6. Hoe inspireer jij jezelf?

Ik inspireer mezelf door films te kijken, door levensgebeurtenissen van mezelf, uitgaan, vrienden en familie. Door muziek, nieuws en het leven. Ik vind het ook altijd interessant om biografieën van andere artiesten te lezen en meer te weten te komen over hun muzikale reis.

 

7. Tot slot, heb jij nog een nieuwtje dat je graag wil delen? Pak dan nu jouw PR moment.

Ik zou het fijn vinden als iedereen ervan op de hoogte is dat ik zeer binnenkort mijn nieuwe EP uitbreng getiteld GEISHA. Met hele toffe producties, van Trap, Pop, R&B, Reggae tot Eclectic. De allereerste video en single van deze EP is onlangs uitgebracht, genaamd BITCHES (Prod Reverse & Spanker), en is te bekijken op het YouTubekanaal van Top Notch. Houd mijn Instagram @iamaishainsta in de gaten om op de hoogte te blijven waar ik de komende periode zal optreden, mocht je dat willen meemaken! :)

 

Volg Aisha op Twitter, Facebook en Instagram. Bekijk al haar video's hier.  

 

#MADEBYPR #PRTALKMET

 

AWINK Websolutions