De 14 beste PR-stunts allertijden

facebook

De 14 beste PR-stunts allertijden

De 14 beste PR-stunts allertijden bestaat uit een verzamaling van antwoorden van bekende Nederlanders uit de rubriek 'PR talk met'. In het eerste deel komen 7 stunts voorbij die zijn gekozen door onder andere Humberto Tan, Ruben Fernhout en Kaj van der Voort. Lees hieronder meer... 

photo

1. Beyonce's release van het album 'Beyonce' 

Zowel Brahim Fouradi als Saskia Noort verkozen de release van het album 'Beyonce' als beste PR-stunt allertijden. Dit album van Beyonce was een grote hit zonder enige aankondiging.

Beyonce

 

2. De Bavaria Jurk

Humberto Tan denkt bij een PR-stunt direct aan het Bavaria jurkje die tijdens het WK in Zuid-Afrika groot in het nieuws kwam. Hij vindt het opmerkelijk hoe een landelijk merk wereldwijde aandacht kreeg met een jurk van 10 euro.  

Bavaria

 

3. BNN: De Grote Donorshow 

De keuze van Everon Jackson Hooi is De Grote Donorshor. BNN wilde met deze PR-stunt laten zien dat het nog steeds erg moeilijk is om aan een donororgaan te komen. De stunt leverde veel awareness op en zorgde voor 12.000 nieuwe donoraanmeldingen.

Donorshow

 

4. De Harlem Shake

Deze PR-stunt werd een mega viral en daarom koos Ruben Fernhout voor de Harlem Shake. Het nummer werd een wereldwijde hit met een heleboel gekke filmpjes.

Harlem Shake

 

5. De Coca-Cola Kerstman

Q-Bah, Jeroen Nieuwehuizen en Nadia Palesa denken bij een PR-sunt direct aan de Kerstman die Coca Cola claimde door hem in een nieuw jasje te steken. Hierdoor zijn de Kerstman en Coca Cola onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stunt vond plaats in de jaren '30.

De kerstman

 

6. De campagne van BEN

Volgens Dave Mantel is de campagne van Ben één van de beste PR-stunts die hem is bijgebleven. Mobiele telefonie werd in die tijd beschikbaar voor iedereen. De campagne begon met enkele posters en korte reclamemomenten met de woorden 'Ik ben BEN'. Niemand wist waarvoor de reclame was en hierdoor werd de nieuwsgierigheid opgewekt.

BEN

 

7. 'Waar is Waylon?

Kaj van der Voort kon alleen de PR-stunt 'Waar is Waylon' onthouden. Zanger Waylon liet een tijd lang niks van zich horen waardoor bezorgde Nederlanders grapjes en kiekjes twitterde met de hashtag #waariswaylon. 

Waylon

 

#MADEBYPR #PRTALK

 

AWINK Websolutions